nuffnangku

Friday, September 30, 2016

Baru 12 tahun.

Salam.

Tak ade siapa nak jeles pd budak usia 12 thn yg bgaya ala2 hijabster. Tapi sebagai org seusia aku, yg dah ade anak. Ade sepasang. Of coz aku concern. Sb kite hidup dlm dunia tnpa sempadan, dunia yg jauh berbeza dr dlu. semakin berleluasa pedofilia,perogol,penjahat n mcm2 lg.

Of coz akan doa baik2 utk anak tu. Tapi yg buat kite risau adalah mata2 jahat di luar sana.skg smakin berleluasa kes pedo,  di kalangan family sdiri or dikalangan org lua( tak percaya? Sila la rajinkan diri baca di page syed azmi or wardina) realiti masyarakat kite yg tidak di highlight secara terus di media.

Yg dibimbangkan keselamatan anak2 ini. Follower yg dlm ramai2 tu,kte yakin ke smua adalah niat yg baik2? Die tlalu muda utk mengerti dunia sebenar. Dunia hati manusia2 y busuk. Pd usia semuda tu, wajar die fokus pd study die. Dunia glamer ni hanya seketika. Pelajaran lebih utama. Pd usia 12 tahun, study la dulu. Or main pondok2 or main mak2 ke, itu lebih penting. Utk developt perkembangan mental ,fizikal n rohani seorg kanak2.

Doa yang baik2 utknya.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...