nuffnangku

Wednesday, August 3, 2016

Potluck Syawal 30 julai 2016

Salam. 
Tahun ni geng khopandan buat potluck syawal setelah 5 tahun tak buat! Yang pertama 5 tahun lepas, then dengan bermacam masalah yang lain..so lepas 5 tahun baru ade sekali lagi.

Haha. Dah macam pilihanraya bak kate Awit. 5 tahun sekali haa nak buat potluck je pun, bukan buat kenduri or uma terbuka ala PM pun.hahaha.

Ni mesti kes xda selama 5tahun ni sebab ade yang preggy, berpantang, preggy lagi, yang lain pulak berpantang. Gitu. 

So this year, alhamdulilah Khopandan ( pasni intro as KP jela eh) dapat buat sekali lagi. Harap next year dan seterusnya dapat buat lagi. Seronok ok. Dengan khopandan ni, tak pernah tak best.

Masa nak plan, macam payah sket lah. Tapi kalau dah jumpa tu, rasa macam tak nak balik. Haha. Event mula kul 5 lebih camtu.til kul 7pm tu dah kena berkemas. Sebab malam tu Apis buat kenduri doa selamat sempena masuk umah baru dia.

So agak kelam kabut lah jugak. Aku dah kate event bertindih ni payah tapi takpelah.neva mind. Asal happy sudah. Nasib bebudak takde yang buat perangai walaupun berjam gak kat uma apis tu. Baby kecik tu biasa lah. Takde ape sangat.

Bebudak( anak2 kp) pun dah besar2. Dah boleh main sendiri ramai2. So dorang tak boring. Semua ade geng. Mak2 or bini2 pun ade geng. Bapak2 or yg bujang pun ade geng.so semua happy.

Banyak dalam blog ni aku citer pasal kp ni. Boleh cari under tag khopandan. Ade sejarah dan kenangan.

Paling tak boleh nak jangka, macam laki aku tu. Dulu2 kawan ngn wise, tomat, apis (sekadar sebut mana yang teringat jela). Masa tu mesti fikir kawan gitu2 jela. Macam bila dah kawen, dah la. Jupa bila terjumpa ke or ade sebab ke. Tapi tak pernah jangka pulak yang frendship bersambung- sambung sampai wife pun boleh sesama berkawan. Pastu anak2 pun berkawan.

Frendship ni berharga. Kalau boleh biarlah kekal sampai ke tua. Tak payah matikan separuh jalan ape yang kite dah lalui dan bina bersama.

Nak stay dalam 1 group bukan mudah. Tapi bila semua ade effort then kau tahu lah, nilai persahabatan tu letak duduk dalam hati dia setinggi mana kan. Khopandan ni kadang biasalah ade jek tak srfahaman. Pastu kdg x respon tp bila tiba hari nya,biasa nya 99 percent memang muncul. Alhamdulilah.

Pic potluck
Venue: rumah apis
Time: starting 5 pm


Yang join:
Apis
Samsul-sarah-iman-husna
Lan-leya
Tomat-zira-zahra-qayyum-aisyah
Tobek-shira-medina-mateen
Ajie-fatin
Mie-beybee-el
Wise-diniy-awit




Makanan








No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...