nuffnangku

Friday, July 22, 2016

Ramadhan dah lama berlalu. Tapi nak cerita jugak untuk rekod sendiri.

Salam. Kemain panjang tajuk. Tak tahu nak tulis tajuk apa.so pilih tajuk yang bila dah bertahun berlalu pun, bila nak cari balik, tak susah. Hehe

So nak cerita sedikit sebagai catatan je. Untuk diri sendiri. Tahun ni ramadhan agak berbeza dari tahun2 sebelum. Tahun2 sebelum, memang bangun sahur masak nasi dan lauk. Sepanjang ramadhan. Tapi this year, ade la dalam 2-3 kali je makan nasi tapi dlm kuantiti yang sikit dgn lauk boring telor goreng just incase, memang taknak selera sgt.

kami laki bini bangun sahur TAPI takde masak nasi, takde makan nasi. Kebanyakkan nya kitorang makan overnight oat or makan telor dgn roti je. Hehe.

Aik. Kenapa macam tu? Dah takde bajet ke? Tak la. Cuma kitorang tukar corak pemakanan. Secara sukarela. Takde paksaan ke apa. Rasa macam makan banyak sangat pun cam tak best.

Berbuka pun sama. Kitorang takde beria beli kuih ke air manis pun. Beli memang beli.tapi untuk anak2 je. Memang tu pun aim dorang g bazar. Hehe. Kami beli benda simple dlm kuantiti yg cukup je untuk mkn berdua mcm roti john.

Tapi kadang aku makan nasi jugak. Tapi tak banyak. Dalam segengam je. Cukup. Dulu fikir kalau sahur x makan nasi.l, mesti tak larat. Tapi sebenarnya ok je.takde beza pun. Bila makan lebih sket dari biasa, mula rasa senak dan loya sebab perut sebu je.

Kuih raya, memang tak beli pun. Dua2 umah memang ade buat. Baju raya pun kitorang beli last2 untuk kami berempat.sepanjang ramadhan, memang takde kuar sgt. Banyak rest dekat umah je.

Tahun ni pun takde berbuka dgn kawan2 sgt. Cuma maintain berbuka dgn khopandan jek.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...