nuffnangku

Tuesday, May 17, 2016

Perkembangan Husna: 1 tahun 7 bulan

Salam.

kali ni nak update pasal perkembangan anak kedua pulak, hehe. Dia ni memang jarang-jarang aku update. Sebab sangat bz.


Hello, Lara shamsyul
This month, you'll notice that your toddler's powers of observation are getting sharper. She'll laugh at something that's obviously wrong -- like calling a giraffe a zebra or calling a brother a sister. And she'll notice when a favourite toy is missing an eye or has lost a patch of fur. Her language skills are maturing, too. Although you may understand less than half of what your toddler says, she understands most of the words you use around her. She may also put together pairs of words, like "Me go" or "You put".

 
-Husna ni banyak terpengaruh dengan Iman. Dah hidup berdua kan, main bersama-gaduh pun bersama (-___-').

-Tapi dia ni memang pantas imitiate orang dewasa dan iman.
-dah banyak words dia.antaranya,mama,nak makan. mama, nak susu.
-suka bersih2, tak suka comot2
-pantang rambut mengurai2 tutup muka dia,haha.
-suka pakai baju lawa2,then pergi kat mama or papa dia, siap tanya : cantik? haha
-dia ni jenis manja giler dan cepat emo. perintah dia tolonglah ikut,kalau tak mengundang dia melalak. hmmm.
-suka baby (tapi sorry,no baby from mama ok )
-sangat penyayang
-boleh sharing, tapi tengok keadaan
-kalau tanya
          "sape nama?"
           dia jawab "mannn" (pengaruh iman yang sangat besar dalam life dia,hahaha) bila tanya mana husna, dia tahu nama dia husna. confuse aku ngn budak kecik ni
-pandai suap makan minum sendiri
-sangat suka teddy bear
-suke berebut handbag mama,barang mekap mama
-masih bf.tak campur susu lagi sebab dia taknak.
-kadang2 boleh mengalah dengan Iman, kadang2 dia belasah iman kalau iman amik hak dia, kadang-kadang dia sengaja pedajal iman. haha.nasib lah
-sangat manja dengan papa dia.



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...