nuffnangku

Tuesday, December 20, 2016

BFF TAKES PENANG


Salam. Cerita ni dah sebulan berlalu. Tapi better lambat update dari nothing kan.Hehe. Aku bz sangat so macam tak cukup masa nak edit pic(pic kemain banyak, kena pilih2 and buat grid.kalau tak, muntah korang nak hadap kemain banyak pic ).

Kitorang plan sebelum raya haji lagi. Jupe untuk lepak then aku kate sesaja, kite tak pernah g holiday sesama. Masa tu jugak dorang bertiga sangat sporting kate jom. N terus Diela kate cari tempat yang bukan negeri sesapa. Maksud die,negeri asal kitorang la. So Penang! Masa tu terus semua ok then kitorang kate nov mcm ok.

Anjak seminggu awal dari tarikh yg dah dipilih sbb cik pieka tak free minggu tu. So 18 Nov- 20 Nov 2016 tarikh yg dipersetujui dan alhamdulilah kami selamat pergi dan selamat pulang dgn mcm2 drama. Haha.

Sekadar untuk kenangan masa depan la, bila aku dah tua2 t nak recall balik, antara saat best dalam hidup ni kan. Kitorang mula2 book Hotel Chulia Heritage.sebulan lebih dari tarikh nak g thru Agoda. Tapi buat pay later kekonon nak jugak homestay.

Plan awal kitorang memang nak duduk homestay 3 bilik tapi nak yang selesa since ade 3 budak kecik. Saja nak pilih homestay nak reminiscing the good old days masa kitorang dekat universiti dulu, weolls serumah dulu. Lama jugak dalam masa 3 tahun. Tapi semua homestay yang ok full book. Sabo jela. So lupakan homestay,pilihla hotel. Senang. Malas nak fikir2 dah.

Berbalik pada hotel chulia heritage tu, buat pay later. So masa hari nak submit payment tu,ade problem sikit,payment tak go thru. So auto cancel๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ.

Letih ok 2-3 hari aku dok survey. Nak cari kriteria yang diperlukan mmg agak azab. Kawasan bandar banyak yang dah full. Sehinggalah jumpa hotel TH Penang, bayan lepas. Jauh pun jauh la asal ada. Ok book!

Drama lagi! Mlm 17 nov tu, masa tu aku tengah jalan2 dekat The Curve- ikano ok, dapat mesej dari Agoda kate hotel kami tu cancel sebab masalah accomodation- aircond tak berfungsi. Buat lawak yang tak kelakar weyy! Payment dah submit dekat 1k semingu lepas. Apehal last minit kau cancel tetibe!

Terus mati mood aku nak shopping. Ajak husben balik umah, dalam keta tu update diela pieka n nuril. Dorang terkejut tapi dorang ni jenis cool kalah air batu. Aku sorang jela gelabah.hahaha.

Mana tak gelabah wey.
1) payment da submit 1k. So sape nak kene dulukan duit tu kalau nak book hotel baru? Refund amik masa 8 hari bekerja. Ngek dia!

2) esok nak g dah. Bukan lagi semingu or lagi dua hari.esokkkk!

3)takkan nak cancel trip?semata sbb hotel xda. Tapi kalau tak cancel, nak tdo mn? Ade ank kecik plak ni.

Sibuk wasap mlm tu. Akhir nya 3 org ni kate "takpe sarah. Kite redah je. Sok dah sampai,kite cari je mana2hotel yang available. 

++lepas dpt sms kate Th hotel cancelkan book kitorang, terus husben aku call agoda customer service +60 3 2053 1869 . Dorang sangat2 membantu. Memang dorang tolong carikan mana2 hotel yg available ikut rate pymnt yang kitorang dah buat tu.so kalau ade nanti,tak perlu refund lah. Duit tu terus proceed untuk the next hotel. Tapi dpt taw pyn dah mlm kan, mana je hotel yg nak layan pas 12 tghmalam tu. So staff agoda kate esok pagi dorang cuba lagi 

18 Nov 2016-
Plan nak jumpa dekat RnR Rawang kul 9. Tapi ril and pieka mcm terawal. Aku n diela,mcm terlambat. Aku bz melayan staff agoda yg kerap call sbb nak tnya hotel ni ok. Hotel tu ok. Last2 semua full. Sampailah last sekali dorang kate ok tak kalau apartment? Aku kate ok sbb last minit sangat dah. Berharap rumah tu selamat dan selesa jela. 

Ni nama apartment tu:
J's Apartment Stay Summerton, Gelugor.

Aku bagi 5 bintang dari 5! Alhamdulilah. Rumah cantik, deko ala hotel,3 bilik yang selesa, kemas dan bersih. Rumah bersih dan lengkap sampai aku boleh basuh baju ok malam tu haha. Ade mesin basuh lengkap dgn sabun basuh,ada dapur dan kelengkapan lain. Sangat sangat puas hati. Ada hikmah la kan tak dapat hotel. Tapi dapat stay dekat apartment dan serumah dgn my fav girls. Malam boleh lepak bilik nurilpieka, bersembang sampai tgh malam. PRICELESS!

Atas: dapur
Bawah area hall. Luas dan kemas,deko pun cantik ala ikea showroom.

Atas: bilik tidur utama. Luas. Sekali dgn toilet.
Bawah: bilik kedua dan ketiga. Selesa 
Semua queensbed.

Atas: makan pagi dekat RnR Tapah
Bwh: yeay dah sampai Penang!

Malam, makan Nasi Kandar Deen Jelutong dulu then lepak dekat queenbay sbb dekat sangat dengan apartment.

Nasi kandar deen jelutong, very recommended! Sedap!

Kami dulu dan sekarang, masih mesra seolah-olah masa tak pernah berlalu. Tak kekok pun wey dgn diri masing2.

Silence๐Ÿ˜.

Malam tu aku lepak bilik nurilpieka. Tahan dorang jangan bagi tidur dulu hahaha. Rugi wey. 10 tahun lagi pun tak sure dapat lepak sesama mcm ni ke tak.

19 Nov 2016-plan asal nak pergi Bukit Bendera. Tapi sampai2 je,queue panjang giler. Nurilpieka,diela n family amik fastlane.sorang rm30 cmtu. Kalau lane biasa rm10 per person.so aku n family pilih lane biasa. Dorg dah g dlu la. Dah beratur panjang,nak tunggu naik train pun dah panjang giler dan beratur panjang.imagine dalam train nanti and time nak turun nanti? 

Last2 aku cakap dengan husben,x payah lah.tak sanggup sbb sesak padat mampat.so kitorang pusing blik n keluar. Lepas tu g padang kota tunggu dielanurilpieka sampai pas settle dorang naik bkt bendera tu.

Pagi sebelum gerak.
Singgah makan dengan Nasi Kandar Kampung Melayu sbb dekat dgn Bukit Bendera.

Petang lepak Padang Kota Lama, makan pasemboq.

Nuril pieka arip dan diela

Bff since 2006 till forever ( insyaAllah)

My lil family.

Girlssss

Santai tepi laut main bubble! Aunty Nuril belanja bebudak ni. Ikut mak die ni, malas nak layan. Haha. Aunty pieka,aunty nuril n uncle arip rajin melayan! Tq. Jasamu dikenang.

Malam, g pasar malam Batu Feringghi. Kami berempat dengan 2 anak aku. Husben aku dan Arip pergi berurut n bw sekali baby inara sbb inara tdo.

Kat pasar malam. Adventure la jugak. Dengan tolak stroller kat tempat berliku dan agak sempit๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Malam dinner ikan bakar tapi aku lupa nama tempat.Area batu feringghi jugak lah. Dan sangat murah. Nuril belanja semua even die makan sepingan mihun goreng je kot( lupa!)

Balik tu. Arip bawa ikut jalan lain untuk balik ke Gelugor. Ya ampun. Jalan tu kat bukit yang tinggi dan gelap ok. Ala2 cameron highland dah. Gaya mcm nak naik ladang teh tu. Imagine la. Tapi yang ni,xda keta lalu pun. Scaryyy. Aku nak tdo pun tak jadi. Terfikir kalau mati cmne. Hahaha. Drama je kan. Sebab dari tempat tinggi tu leh nampak bandar nun jauh di bawah tu. Nak jumpa rumah orang sebijik pun payah.
Aku rasa nak muntah bila dah sampai. Tapi rasa nak sujud syukur pun ade jugak hahaha.keta arip depan. Aku folo belakang. Memang kalau leh taknak terlepas keta arip dari pandangan sbb kete tu satu jela yang ade.๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ. Imagine kalau keta rosak time tu. Nauzubillah. Seram sbb hutan belukar dan tinggi mcm gaung je.

Balik tu smua tdo awal. Letih!

20 Nov 2016-
Aku, husben,nuril dan 2 anak g Transfer Road untuk roti telor goyang ni. Nuril nak tapau je sebab die risau balik lambat(๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’) padahal pieka diela n arip ms kitorang balik tu tak bangun lagi ok. Tapi tahu jela nuril tu. Layan jelaa. So tapau tapi sempat gak makan situ.

Roti bakar transfer Road.

Pagi sebelum nak checkout. Lepak2 dulu. Semua girls khen. Husna pun tak terkecuali.
Bawah: buku yang husna bawa utk aunty nuril die baca kan. Setiapkali datang bilik tu,msti bawa buku ni.padahal ade banyak lagi buku lain

 Pastu borong Jeruk Madu Pak ali. Tu pun dah nak seratus habis haha. Then lunch dekat Mi pitchay Medan Suri, Sg Nibong. Kiranya ni la last kitorang lepak sesama dekat Penang ni.
Sedap!

Dulu, kitorang berempat je masa tahun 2005-2006. 10 tahun kemudian, dah seramai ni. ALHAMDULILAH.

Bff takes penang, bayan lepas sebelum masing2 ke destinasi masing2.

Aku syg sangat diorang ni. Sape je lebih kenal kite melebihi orang yang dah pernah serumah dgn kte bertahun khen. Baik buruk pun dah tengok tapi masih kekal berkawan! Aku harap biarlah sampai bila2. Biar sampai dah tua pun masih kawan. Sayang sangat dorang. Aku harap #403bff ni kekal sampai bila2. Even dulu rumah tu ramai lagi penghuni nya,tapi mana yang sudi jela kte terus panjangkan frendship ni ya. 

Sekian catatan penuh,sebab aku malas nak buat part2. 

Yang Benar
 Mastermind puan sarah a.k.a mak tiri hahaha

Tuesday, October 11, 2016

Be a woman

Copy paste from fb

Don't marry a boy to lead you.
Don't marry a girl to complete you.

Be a man to a woman.
And be a woman to a man.

Because marriage is not for boy, nor to a girl. Marriage requires maturity and patience.

It is different how a boy handles a woman and how a man handles a woman. It is different how a girl reacts to a man and how a woman reacts to a man.

Boy and girl run from problem. While man and woman face and solve the problem.

Don't get too excited about early marriage stories in instagram. Because most of them show only the beginning and beautiful side of marriage. Not the hell side.

Read the facts from Mahkamah Syariah instead of Instagram. Divorces rate boost up from year to year.

" Kerap bertengkar "
" Masalah kewangan "
" Pasangan tak matang "

You don't marry someone to get divorced.
You marry someone to commit. Thus, you needed a preparation. Change yourself from a boy to a man. A girl to a woman.

Don't rush guys.
Marriage might be a sweetdream. But it could also be a nightmare. You'll determine it.

There's so much more to learn.
There's so much more to observe.
There's so much more to commit.

Commit to your study.
Commit to your parents.

If you can't commit to what you have, what makes you think you can commit to another ?

Be a man.
Be a woman.

Saturday, October 8, 2016

To my ex-bestfriends

Pagi tadi masa scroll fb pepagi yang damai, aku terjumpa benda ni. Sedihhh gila.

Btw aku juga ada satu entri pasal kisah ni di sini - friendship terlerai



TO MY EX-BESTFRIENDS.
I still wish you the best. I still hope you can find someone to dance with you to a Disney song at your wedding, and someone who likes the same college football team as you so you can raise your children in a unified household. I still hope you land your dream job and I still think your mother is a saint. I hope you're happy wherever you are and I hope that you've gotten everything you've ever wanted. And I hope you found someone who was a better fit for you and the direction your life was going than I was.

Whether it was a boy, a fight, or just plain old growing apart, I am sorry if you still harbor any ill will towards me. I have none for you, and I am sorry for whatever it is that causes you to still hold any towards me. We grew together, and then we grew apart, it happens, it's sad, but it's a part of life. You helped me continue on in the race, but you were never intended to help me across the finish line. I'm not mad, I don't blame you, I just get a little sad when I'm full of nostalgia and can't reach out to you and say "remember that time when.."

Everyone we meet is either supposed to serve as a lifelong bond or a lesson, and you were the latter. The lesson could have been a good one, or it could have been a heartbreaking one, but either way thank you. There is nobody else I would want to be a lesson than someone I created as many memories with. You are a lesson that I'll never forget, just like our memories will be ones that I tell my children one day. You haven't been erased just because you're no longer in my life.

Thank you for the valuable advice you gave me, for the time you spent with me, and for helping me discover who I was as a person. I'm sorry that the people we became weren't compatible but I'm not sorry about the journey that brought us to this conclusion.

My mom still asks about you, because despite the possibility that we might have gotten in a nasty fight, I never told her the dirty details. I didn't want to taint you in her eyes in the event that we find our way back to each other down the road. The door will always be open, you have seen me ugly laugh, and held me when I ugly cry, we have been through things that there is no going back from, and this is an undeniable fact that means you will always be welcome back into my life.

I secretly hold onto the hope that one day I'll bump into you, all will be forgiven, and we can start being friends again. I've accepted the reality that this isn't going to happen, but I never want you to think you would be insulted or belittled if you did reappear.

I look forward to following your progress through this crazy beautiful life via social media, and tidbits from mutual friends. I hope one day your kids hear stories about me, and can tell you and I had a bond that endured many adventures. I hope you tell them kind things about me and use us as a lesson that while some friends are forever, some aren't and there is nothing wrong with that.

Just know I pray for your happiness, I wish nothing but good things for you, and I hope you found some other amazing best friends like I did.

Sincerely,

That girl who used to be in all your pictures

By Callie Porcher
Artwork by Ana Luรญsa Pinto

Friday, September 30, 2016

Baru 12 tahun.

Salam.

Tak ade siapa nak jeles pd budak usia 12 thn yg bgaya ala2 hijabster. Tapi sebagai org seusia aku, yg dah ade anak. Ade sepasang. Of coz aku concern. Sb kite hidup dlm dunia tnpa sempadan, dunia yg jauh berbeza dr dlu. semakin berleluasa pedofilia,perogol,penjahat n mcm2 lg.

Of coz akan doa baik2 utk anak tu. Tapi yg buat kite risau adalah mata2 jahat di luar sana.skg smakin berleluasa kes pedo,  di kalangan family sdiri or dikalangan org lua( tak percaya? Sila la rajinkan diri baca di page syed azmi or wardina) realiti masyarakat kite yg tidak di highlight secara terus di media.

Yg dibimbangkan keselamatan anak2 ini. Follower yg dlm ramai2 tu,kte yakin ke smua adalah niat yg baik2? Die tlalu muda utk mengerti dunia sebenar. Dunia hati manusia2 y busuk. Pd usia semuda tu, wajar die fokus pd study die. Dunia glamer ni hanya seketika. Pelajaran lebih utama. Pd usia 12 tahun, study la dulu. Or main pondok2 or main mak2 ke, itu lebih penting. Utk developt perkembangan mental ,fizikal n rohani seorg kanak2.

Doa yang baik2 utknya.

Wednesday, September 28, 2016

19 september 2016

19.09.2016 Husna genap 2 tahun! Sekejap sangat masa berlalu. This girl dah besar dah pun.Husna ni memang ada ragam anak kedua. Biasalah. Emo lebih,cheeky pun lebih, caring pun lebih. Semua pun dia jelah ratu nya.

Dia suke pakai cantik2 dan suke dgr orang puji die, suke barang mekap,pastu selalu berangan depan cermin n pakai mekap, manja sangat dengan papa die,manja dgn aki n atok die. Kuat nangis, pantang kena sakat sikit melelehlah air mata. Tapi satu je, die memang kerap mengalah dengan abang die. Biasalah anak sulung,asik nak menang je.

Husna ni mulut die potpet potpet kalau dengan aku. Tapi tak berapa byk cakap kalau dgn orang lain.Die kadang garang gak dengan abg die.Selalunya abang die memang ikut je arahan die. 

"iman,amik kan bear"

Biasanya memang abg die g amikkan or carikan. Tapi kalau time iman malas or tgh main. 
"adik amik sendiri"
Dan emo la Husna. Haha.

Husna (setakat ni) anak bongsu la dalam family kecil kami. Dalam family melaka, die cucu girl sorg.dalam family nenasi,die cucu pompuan bongsu. So di mana2 die lah termanja lbih.

Doa aku sbg mak die, mengharapkan die membesar dgn sekeliling yg sygkan die, yg protect die. Paling aku doakan maruah die terpelihara smpai bila2,dilindungi dari manusia2 syaitan pedofilia or whatsover. Ini paling2 aku harapkan.smoga masa depan die terus cerah, dan bjaya dalam ape jua yg die nak dlm life die.

LASTLY, NI DAH 2 TAHUN NI, BILA NAK WEAN OFF DIK OIII???๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ. P/s:dgn family melaka celeb pd 16/9 ,mereka dtg kl.

Dgn family nenasi, celeb masa raya haji 12/9 di nenasi, pahang.

Husna dan kek pilihan nya. Masa ni dengan family melaka yg dtg kl.

Familia. Celeb skali dengan birthday atok die, 17 sept.

Bukti budak ni drama queen haha.

Bukti budak ni mmg manja terlebih.

Celeb dgn family pahang.

Berempat.

Wednesday, September 14, 2016

Kula Cakes, Kuantan.

Salam. Minggu lepas sebelum raya haji, sempat singgah jalan-jalan Kuantan. Saje amik angin hehe.

Lepas pergi East Coast Mall, singgah Kula Cakes untuk rasa kek dia, kebetulan memang nak cari kek untuk birthday husna.

Sebelum ni singgah kuantan, terlupa nak singgah. Order pavlova, mango cheese cakes dan redvelvet cake.Air pandan cooler.

Overall, ok la. Not bad.

Pavlova dia, tak berapa suka sebab hanyir telor tu ketara jugak. Kena makan dengan sebiji-sebiji strawbery baru rasa hanyir tak obvious. Tapi lain orang, lain citarasa kan. Mungkin bagi aku tak berapa ok,bagi org lain ok sangat. So sila g rasa ok! Pavlova ni kalau dibuat dengan cara yang betul, kita takkan rasa hanyir tu.

Redvelvet oklah. Tapi aku pernah makan yg lagi sedap dari ni.

Mango cheese dia ok. Sejuk sedap kat tekak. Rasa macam makan aiskrim  

Suasana persekitaran pun redup dan cantik kalau dalam pic.

My family. 

The king and the princess

Manggo cheese cake

Hi.

Bunga ni kacau la.

3 slice je. Tapi rasa macam banyak pulak


Hehe.
Til then.
Bye 

Friday, August 19, 2016

Ada Apa Dengan Cinta.

Salam.
Aku memang suka sangat dengan Ada Apa Dengan Cinta yg 14 tahun lepas. Ceritanya warna warni dan memang best. Bagi aku tengok 100kali pun aku sanggup.

Setiapkali tengok, setiapkali tula jatuh cinta dekat Rangga. Haha. Well, biasalah masa tu muda lagi kan. Sekarang still suke Rangga. Laki sombong dan ' mahal' camtu. Ramai lah suka.

Selepas 14 tahun berlalu..

Aku memang tunggu Ada Apa dengan cinta yang kedua sebab masa tu ade desas desus kata tak lama lagi AADC kedua akan kuar. Rupanya yang tak lama itu memakan masa 14 tahun. Perghhh.

Dari aku umur 17 tahun now dah 31tahun. Giler la.Dari aku tak tahu apa tujuan dan arah tuju life aku masa tu til aku dah ade anak 2. Punya lama kan. Imagine lah

Tapi bila keluar AADC yang kedua. Aku rasa hmmmm. Aku tak tahu apa aku rasa. Cuma cerita nya mendatar. Ceritanya tentang apa yang jadi selama tempoh 14 tahun tu dengan tidak byk perkembangan yang ada. Tak berapa ade konflik, watak yang muncul pun berapa ketul tu jela dari awal cerita til akhir.

Terasa tempoh 14 tahun tu macam berlalu sia2. Terasa penantian itu sia2. So-so je. Garapan cerita nya aku rasa perlu kemas lagi. Aku macam ternantikan AADC kedua dari pihak lain yang masih sudi membuat semula cerita tu.

Aku lagi enjoy tgok aadc yang LINE pernah buat tempoh hari. Tu lagi terkesan.


Tak rasa pun nak tengok aadc ni lagi sekali. Dulu puisi dan lagu2 nya jadi igauab semua.sekarang,takde ape yang tertinggal terbekas di hati kot.


Thursday, August 18, 2016

Shopping online.

Salam.
Entahlah ape nak jadi. Haha.
Sekarang hari2 usha Lazada, Zalora, Poplook or 11street. Kadang takde ape nak beli pun, tapi saje window shopping. Gitu. Haha.

Yang latest,asik usha Watsons. Hmmm.

Pastu ade geng pulak yang suke usha2. #lambairatu dekat shira-zira-beybee. Bff aku. Sahabat sejati aku.

Oh yea. Hari tu dapat voucher dari Zalora. ALHAMDULILAH REZEKI.tu yang dok usha gak tengah fikir ape nak beli nih. Sume pun macam best. Haha. Dilema.

Argue.

Memang perangai aku dari dulu.
Aku memang jenis tak layan drama. Tak layan benda2 tak ade faedah ni.

Paling penting, aku 'tak cara' pun kat orang yang 'tak cara' kat aku. Baiklah aku hadap life aku yang sedia ada, fikir bagaimana nak perbaiki life sendiri,fikir bagaimana nak didik anak bla bla bla.

Lagipun,
Kenapa nak sensitif pasal orang yang tak pernah sensitif pasal kita pun. Life ni banyak lagi laluan nya. Bukan laluan tu je nak kena hadap.

Aku pun tak kuasa nak argue pada benda2 yang tak berapa penting ni. Dalam hidup ni, kawan datang dan pergi. Mana yang nak stay tu, die sentiasa ade 1001 cara untuk stay dengan kite, even sesulit mana pun. Mana yang taknak stay, die boleh create bjuta alasan.

Umur masing2 bukan awal 20-an pun nak ikutkan sangat ketakdewasaan tu. Masing2 lagi berapa tahun dah nak 35 pun.


Malas lah nak fikir.


Tuesday, August 16, 2016

12 ogos 2016

 Salam.
Jumaat lepas, 12 ogos 2016 aku plan jumpa dengan my bff. Tapi plan ni bukan dah plan lama2 pun. Aku buat last minit. Last minit ni ikut nasib la. Kalau ade rezeki, terus semua ok. Kalau takde rezeki kang, carta teratas wanita bz kalah PM adalah nuril or Pieka mesti ada hal.

Aku siap doa minta Allah izinkan kami bertemu. Haha. Sebab dah 8 bulan kot tak jumpa nuril. Padahal die duduk takde lah jauh pun dari aku. Pang! Haha.

So kali ni semua ok. Macam biasa, jumpa weekdays. Tapi masa terhaddd. Pas da jumpa tu, mesti rasa macam taknak balik sb nk sembang lagi sembang lagi sampai rasa puas. Tapi masalahnya tak pernah cukup pun.

Rindu pulak zaman study yag dah terlalu lama jauh kami tinggalkan ke belakang.Saat indah memang cepat berlalu kan. Takpe lah. Hidup memang mcm tu. Yang penting, kami teruskan friendship ni sampai bila2. Jgn putuskan persahabatan semata kite takde masa nak jumpa or semata takde effort untuk our friendship.

Macam biasa, tukang plan mesti aku. Aku ok je as long as aku tahu kawan2 aku ade effort nak keep in touch.( Yang jenis takde kesah segala benda tu, dah macam mana pula aku nak g set ngn korang. Leceh kot. Bila dah set nak jumpa, belum tentu akan datang.kang ade jela tetibe cancel. Letih kot.
Then, aku jugak eh yang kena set kan if nak jupa? Why org lain x set kan then ajak aku. So far aku x bz mana pun.ni bila korang jumpa, takde pulak ajak kami. Tapi takpelah.asal happy sudah)

Dekat fb ke ig ke, macam tak pernah kenal.takde pun effort nak keep in touch.kadang aku ade je kat komen korang yang bertahun da berlalu tu, boleh pulak korang komen semula n tag nama yg terlibat tapi nama aku x tag. Dah kenapaaa.aku dapat jgak notification kot. Pening la. Haha

Abaikan.
Aku bebel atas ni bukan untuk kesayangan aku yang bertiga ni. Aku hargai persahabatan yang kami ada. Aku harap biarlah kekal sampai bila2.

Biar lama tak jumpa pun,kalau jumpa aku rasa macam masa tak berubah. Kitorang boleh berbual gelak2 SAMA MACAM DULU. Bestnya.Dulu bila time lepak Fariz Maju or Brothers, mesti ade je snap2 pic. Masa tu x pangil selfie ke wefie lagi. Masa tu pangil posing la kot. Lupaaa. Haha.

Saat serumah dulu tu, memang best. Of coz ade kenangan best dengan tak best sikit kot(x igat daa) tapi kite pilih untuk mengenang yang best2 sebab yang best lagi banyakkkk dari yang tak best. InsyaAllah.Paling penting,kite masing2 kenal hati budi masing2. Itu yang mahal tuu. Imagine lah da serumah 4 tahun. Tak logik kalau masih tak kenal hati udi masing2.

Nak share pic sbg kenangan kami di ms2 akan datang.



Tenkiu sahabat. Kerana sentiasa ade di sisi. Allah pertemukan kite msti bersebab kan. Korang bestfriends i sampai bila2.InsyaAllah.

10 tahun kemudian...dorang bertiga ni je tak membesar. Umo dorang stop at 25 la kot.aku sorang je tua sorang2 (-____-')

Orang yang sama
 Tempat yang berbeza
Persahabatan yang sama

Bff!!

Penuh meja. Tak termasuk 3 budak comel.

Single tapi bz kalah najib. 

Bila dah berkumpul berempat, mula lah asik nak amik pic byk2.dari dulu til now,samaa je

Iman sibuk


Candid!

Motherhood journey yang baru beberapa bulan bermula haha.

Gosip? I love u both.

I love u diela.


Aku sayang sgt dorang. Aku harap 20 or 30 tahun lagi pun nanti, kami masih macam ni. Janji ok! Sape mungkir janki,aku sumpah jadi peti ais!
Last sekali. Tenkiu family sebab sudi jek teman i jumpa my bff( lap peluh pheww)

Next plan hope tercapai ok diela,nuril n pieka.

Monday, August 8, 2016

CONVERSE SNEAKER LOOK FOR WOMEN

Salam.

Everyone knows that Converse has been an all-time favourite choice of sneakers since we were in our teen years. We wear the trendy sneakers from Converse to school, college and while hanging out. It is simple and trendy for us to flaunt with anything we have on. The designs of the sneakers from the Converse brand are timeless and will never make you appear out of style.

For the ladies who are clueless on how to pull a look together wearing Converse sneaker collection, take a look at the various styles down below to give you an idea or two.

1. Feminine

Ladies who want to maintain that feminine touch while wearing sneakers can always pair the sneakers with a nice dress or skirt. Switch those sky high heels and platform wedges for a hint of boyish twist and walk out with confidence everywhere you go. Give your normal feminine look a rest once in a while and attempt some comfortable sneakers for a change.


2. Casual Chic

For the individuals who want that simple look, the casual outfit of top and jeans will do the trick. This is the most common look pulled of by many girls out there as it is comfortable and will never make you appear sloppy. Mix match the casual outfit you are wearing with the perfect Converse sneakers design and you are set to go.



3. Rugged Edge

For that extra rugged look, throw on a jacket over what you are wearing and match the sneakers in as well. You can accessorize the look with bangles or earrings and appear a little rough. This look is perfect if you want to spice up your normal casual wears into a whole new level and still rocking those trendy sneakers in place.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...