nuffnangku

Tuesday, January 20, 2015

Husna meniarap

Salam
Husna meniarap pada usia 3 bulan 3 minggu 5 hari. Cepat sebulan dari abang dia, 4 bulan 3 minggu.

Dia tak ada pun try banyak kali.
Kejanya asik minta dukung.
Letak atas tilam je, mulalah menjerit menangis. Bila dukung, ehh senyap. Good girl sangat taw.

Dia pernah la cuba beberapa kali tapi stuck kat peha. Hahaha. Akhirnya berjaya. Yeay.

Pertamakali, muka bangga nya. Sorrylah dik,rambut adik mama tak sempat nak touch up sebelum snap pic

Tengoklah sape yang dengki ittew.mungkin itu caranya beri sokongan pada adik.

Monday, January 12, 2015

11 Januari 2015, permulaan baru.



Salam. Dah masuk tahun 2015, syukur masih di izinkan bernyawa oleh Allah.Semalam, bday aku yang ke....

Aku dah selamat masuk ke alam 30-an. Sedih betul. Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru lagi habis tingkatan 5,pastu masuk form 6 then sambung ijazah, graduate. Sekarang? Dah jauh dah aku tinggalkan semua tu jauh2 dari life aku. Kenangan2 zaman tu, ada yang aku bawa,ada yang aku tinggalkan terus.

Move on la kan. Hidup harus memandang ke depan. Yang dulu, biar jejak je yang tertinggal.

Serius bila dah masuk umur 30 an ni, rasa macam alahai. Dah tua dah. Hahaha. 

Wish aku untuk tahun ni:
-Tentulah nak jadi hamba Allah yang lebih baik dari diri aku yang sebelum ni. Aku ni masih bertatih dalam menuju redha Allah. Masih banyak yang perlu diperbaiki,dipersiapkan dan digilap

-Isteri dan ibu yang baik. Hari2 aku fikir macamana nak jadi mak yang baik. Dan aku cuba perbaiki diri dari hari ke hari. Anak dah dua, serius aku masih kelam kabut nak uruskam diorang berdua. Tapi aku harap Allah izinkan aku jaga amanah ni sampai akhir hayat aku.

-Kawan pulak, yang mana rajin tanya kabar dan tak lupa kan aku,tu yang aku kekalkan. Mana yang asik hilang,aku unfriend terus, hahaha,semak lah.kita bukan kanak2 lagi. Yang mana tak leh nak faham aku, tak ingat aku,tak apa. Kita ucap bye bye aje.hihi. 

-Aku SAHM. Tapi kdg2 WAHM. Aku harus serius. Nak berjaya,kena banyak usaha,kena banyak berkorban. Doakan bisnes aku terus maju ye

Ni pic simple bday aku.kek di taja oleh suami tercinta. Hihi. Sekarang dalam mood menanti hadiah aje. Terketar2 tangan ni haa. Hahaha.

Terima kasih Allah. Selama usia ni,diberikan famili yang baik,yang supportive. 

Suami yang baik. Memang jawapan pada solat istigkharah yang aku pernah buat sebelum kahwin dulu adalah dia. Dan memang benar,dia mampu pimpin aku ke jln yang diredhai. Moga aku dan dia ada jodoh sampai bila2

Anak2 yang membahagiakan. Of coz la selalu buat aku pening,jadi tarzan dan macam2 lagi tapi itulah erti hidup yang sebenar

Alhamdulilah.

Mama je yang excited kan.... (-___-')

Aku lagi yang nampak excited

Bday sape la ni kan

Sape punya bday niiii

Kek. I lovee it



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...