nuffnangku

Wednesday, December 30, 2015

Selamat Pergi tahun 2015

Tahun 2015

Well...dah nak masuk tahun baru. Aku pun tak sure tahun 2016 nanti, aku masih ade umur lagi ke tak.

Tapi kalau masih di rezekikan untuk terus hidup,so kite move on la kan..teruskan hidup,berusaha untuk pertingkatkan produktiviti diri.

Banyak benda yang aku rasa aku nak buat,banyak tempat yg aku rasa macam nak pergi--well,kena slow2 la kan. Aku pun bukan org kaya. Buat apa2 harus ukur baju di badan sendiri. Alhamdulilah dengan apa yang aku ada. Alhamdulilah jugak dengan apa yang aku tiada.

Blog ni lama da terabai. Aku pun tak sure bila nak aktif menulis semula. Bila rasa ade mood nak menulis,maka ter updatedlah blog ni.kalau x,suram macam tu jela.

Tahun ni ade byk jugak perkara yang jadi.ade yg boleh aku share.ade yg tak payah share la kot.sekadar benda biasa2.

1)Family
-Atok aku meninggal 25 julai 2015 (isnin) beberapa hari sebelum adik aku nikah. Atok aku sakit kuat tak lama pun.sebelum2 tu die cuma kdg demam on off mcm tu je.masih gigih bertongkat ,boleh urus mandi sendiri semua.cuma jadi worst dalam 2 mgu sebelum die meninggal.sedih sbb dalam 2 tahun die stay ngn mak ayah aku.makan minum die,mak aku yg jaga

-Adik aku da kawen pd 31 julai 2015. Maknanya aku ade sorg adik ipar.mungkin tak lama lagi dpt sorg anak sedara(insyaAllah).

-belah keluarga suami pulak,sis in law aku baru je kawen.manakala b.i.l n wife die baru dpt baby-ammar huzairy.

-Family aku sendiri,so far masih berempat.biarlah berempat utk masa ni.hihi.belum terasa nak tambah.dah ade sepasangkan...mungkin dua tu jela.mungkin ade yg ketiga,tapi not now.InsyaAllah.

2)Friendship
-Org kate bila umur da makin meningkat ni,kite jadi selective bab berkawan.
memang betul.aku pilih yang betul2 nak jadi kawan aku je.yg mana tengelam timbul mcm berada di laut tak bertepian tu..maka hanyutlah kau terus.haha.

Kalau nak dikira kecewa,memang aku kecewa dgn sesetengah that so called bff yg dulu time sekolah,susah senang bsama,bjanji nak kawan sampai bila2..konon sahabat dunia akhirat.kiamat pun belum, nak tanya kabar aku pun susahkan.zaman ni ape je yg tak boleh utk sekadar tnya kabar.susah ke? Bz sgt? Wassap,telegram n etc.nama kan jela,bersepah ade.just nak tunggu kau gunakan je.jauh di sudut hati,aku seorang yg positif thinking.aku selalu bersangka baik bila kau buat endah tak endah pd aku.tp slama mana aku nak bsangka baik khen.maka,lantak kau situ.aku ni bukan kawan y baik,tp kalau aku anggap kau bestfrend,maka aku letakkn nilai kau tinggi.

-Khopandan,masih ok sbb msih di dalangi orang2 yg asal..ms khopandan terbina/tercipta.org y reti hargai nilai frendship.yg mana banyak peel tu,faham2 sdiri la ye.mgkin x selusuri nilai frendship mcm kami y mula2 taw kisah lepas masing2.frendship dlm kalangan besar cmni leh hancur klu masuk nila setitik.

-Group mommy khopandan ni pun best.mcm2 kisah ,isu dlm ni.yg best je boleh duduk dlm group ni.yg x best,toksah.nnti sentap.haha.

-Diela n nuril,wani mom hannah,403 yg masih sudi tya kabar berita,korg selalu dlm ingatan aku,insyaAllah.

KERJAYA

-Aku masih housewife n stay at home mom yg bjaya kahkahkah.
-Nak keje bank semula,agak2 ade yg nak terima ke.hahahahah.



1 comment:

  1. sama la kita. blog kita pon dah jarang ber update. tapi kadang2 update juga, utk kenangan kita masa depan. hehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...