nuffnangku

Wednesday, September 23, 2015

Birthday Apis dan Husna #khopandanfellas

Salam.
19 september 2015, kebetulan bday bestfrend kitorang,Apis dan bday Husna. Last minit khamis tu aku terfikir why not celebrate sebab sabtu tu macam ramai #khopandanfellas yang akan pegi wedding one of kawan dorang.

Masa discuss waktu Ajie attach kad kawen Kamal,Apis macam beria akan pergi je.So dah kebetulan pada hari yang sama dengan birthday dia kan dan Husna jugak,so jom la buat simple celebration ke.  Plan ingat nak lepak dekat Tasik Titiwangsa je,after wedding Kamal dekat D'Saji tu. Siap dah plan nak bawa tikar,nak bagi anak2 main2 n lepak2 kat situ..

Aku create satu group wassap lain secara rahsia tanpa Apis taw. Of coz nama die takde dalam tu.So discuss lah.semua supportive,takde banyak songeh.

Tetiba masa petang tu,tergeraklah hati nak wassap Apis personally untuk tanya dia g wedding tu pukul berapa. Sebab aku nak setting time bila nak pergi tasik after wedding dan bila beybee patut datang bawa kek.

Tengok khopandan ni. Masa tu tomat n famili tak dapat g wedding Kamal sebab tomat overtime kat opis. Beybee pulak ade wedding kena attend kat tempat lain.bijik takpe,dia keje.tapi dorang ni tetap ok nak datang jugak untuk surprise bday Apis tu.Even bukan bday aku,tapi still rasa terharu. Nampak kat situ nilai sebuah persahabatan ni setinggi mana dalam diri dorang Alhamdulilah.

Ok. Berbalik ke cerita asal. Sori jauh menyimpang. Aku perlu catat dalam ni supaya semua kenangan ni tak hilng nacam tu je. Hehe .

Sekali..si Apis ni reply tanpa rasa bersalah,penuh naif kate dia tak dapat g sebab nak entertain Nak Ngah dia yg baru datang KL. Pulok dah! Kecoh jap group wassap secret tu. Hahaha. Kitorang lak yang surprise semula (-____-')

Bila semua dah ter surprise semula,terus on the spot group secret tu di delete. Hahaha.frust!! Bila dah rilex sket,baru aku terfikir,why not buat malam.

Aku tanya2 kalih2 kat Apis,tapi dia tak faham hint.hahaha. Rasa rugi kalau forward next time sebab masa tu #khopandan fellas ni ramai tak balik kampung dan dorang tengah free. Kan best buat gathering. Bila dah geram,aku cakap je tujuan sebenar kenapa aku beria tanya g wedding kamal kul bp,bila dah tak free,petang n malam pun x free ke. Memanjang kata tak free.

Tensen aku. Terus terpaksa bagitau hal sebenar....



Pastu tetiba Apis free! Malam! Grrrr.#macammacampeelkhopandanni #termasuktokketuapun

Terus aku tak kuasa nak create group lain dah. Terus je discuss kat group wassap utama khopandan tu. Senang. Lantaklah Apis baca pun. Hahaha.


So plan malam kat Hailam Kopitiam. Sebab environment yang ok sebelum upgrade ke bilik yang selesa dan selamat untuk anak2. Dan after tu,pergi karok. Karok tu tak plan la. Aku pun lama tak g sejak ade Iman. Dah nak 4 tahun tak g. Ingatkan anak2 meragam tempat bising camtu tapi...

Elok je dorang semua.
So lenkali repeat k.
Yang couple kan...sorang suke nyanyi.sorang lagi rilex2 je. Haha

Tomat tak nyanyi--bini die zira tapau berapa banyak lagu
Tobek tak nyanyi--wife die shiera nyanyi byk gak taw.haha
Beybee nyanyi bbrapakali--husben die Mue nyanyi srkali je
Samsul nyanyi bp kali--wife die ,i la tu x nyanyi pun...
Ajie nyanyi bykali--tunang die Fatin nyanyi sekali jr.

Haa gitu.
K la...

Pic tak edit sebab takde masa. Kalau nak tunggu ber edit alamatnya tahun depan pun tak ber update blog ni.


Birthday boy yang dukung girl baju merah. Birthday girl yang macam queen dok tgh baju pink tu.hahaha

The boys

Suasana

Iman dan medina

Zira,aku,husna dan zahra

Birthday kek sponsors by Awid. Thanx Awid. Moga murah rezeki selalu.

Junior khopandan.

Nak jugak sesekali kan.hahaha

Apis dan Husna.

Le boys...

Minus wise. 

Beybee dan Fatin

Famili kecilku. Berempat dah.

Husna blurr

Ramaikan anak-anak.

Lepaksss.

Discuss? Or gosip? Hehe

Semua junior khopandan.minus sofia.dan 2 lagi bakal lahir haha . Next year,junior akan jadi 9 orang,insyaAllah.ni setakat ni la.kalau ade yang preggy lagi,err kena kire smula.hahaha.

Semua take turn potong kek.layannn.

Giliran zahra lak

El dan famili

My bestfrend

My bestfrend also

Powerpuff girl.hahaha

Pengantin baru :p

Ni masa karoks pulak--








Yang takde: lan leya sidi sofia diniy

Happy birthday apis.semoga panjang umur,murah rezeki dan di pertemukan jodoh yang baik2...teruskan istiqamah untuk berada di 'jalan' yang sekarang ni.InsyaAllah.

Untuk Husna,doa yang baik2 utk anak mama

Till then.
Bye. 





1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...