nuffnangku

Wednesday, December 30, 2015

Selamat Pergi tahun 2015

Tahun 2015

Well...dah nak masuk tahun baru. Aku pun tak sure tahun 2016 nanti, aku masih ade umur lagi ke tak.

Tapi kalau masih di rezekikan untuk terus hidup,so kite move on la kan..teruskan hidup,berusaha untuk pertingkatkan produktiviti diri.

Banyak benda yang aku rasa aku nak buat,banyak tempat yg aku rasa macam nak pergi--well,kena slow2 la kan. Aku pun bukan org kaya. Buat apa2 harus ukur baju di badan sendiri. Alhamdulilah dengan apa yang aku ada. Alhamdulilah jugak dengan apa yang aku tiada.

Blog ni lama da terabai. Aku pun tak sure bila nak aktif menulis semula. Bila rasa ade mood nak menulis,maka ter updatedlah blog ni.kalau x,suram macam tu jela.

Tahun ni ade byk jugak perkara yang jadi.ade yg boleh aku share.ade yg tak payah share la kot.sekadar benda biasa2.

1)Family
-Atok aku meninggal 25 julai 2015 (isnin) beberapa hari sebelum adik aku nikah. Atok aku sakit kuat tak lama pun.sebelum2 tu die cuma kdg demam on off mcm tu je.masih gigih bertongkat ,boleh urus mandi sendiri semua.cuma jadi worst dalam 2 mgu sebelum die meninggal.sedih sbb dalam 2 tahun die stay ngn mak ayah aku.makan minum die,mak aku yg jaga

-Adik aku da kawen pd 31 julai 2015. Maknanya aku ade sorg adik ipar.mungkin tak lama lagi dpt sorg anak sedara(insyaAllah).

-belah keluarga suami pulak,sis in law aku baru je kawen.manakala b.i.l n wife die baru dpt baby-ammar huzairy.

-Family aku sendiri,so far masih berempat.biarlah berempat utk masa ni.hihi.belum terasa nak tambah.dah ade sepasangkan...mungkin dua tu jela.mungkin ade yg ketiga,tapi not now.InsyaAllah.

2)Friendship
-Org kate bila umur da makin meningkat ni,kite jadi selective bab berkawan.
memang betul.aku pilih yang betul2 nak jadi kawan aku je.yg mana tengelam timbul mcm berada di laut tak bertepian tu..maka hanyutlah kau terus.haha.

Kalau nak dikira kecewa,memang aku kecewa dgn sesetengah that so called bff yg dulu time sekolah,susah senang bsama,bjanji nak kawan sampai bila2..konon sahabat dunia akhirat.kiamat pun belum, nak tanya kabar aku pun susahkan.zaman ni ape je yg tak boleh utk sekadar tnya kabar.susah ke? Bz sgt? Wassap,telegram n etc.nama kan jela,bersepah ade.just nak tunggu kau gunakan je.jauh di sudut hati,aku seorang yg positif thinking.aku selalu bersangka baik bila kau buat endah tak endah pd aku.tp slama mana aku nak bsangka baik khen.maka,lantak kau situ.aku ni bukan kawan y baik,tp kalau aku anggap kau bestfrend,maka aku letakkn nilai kau tinggi.

-Khopandan,masih ok sbb msih di dalangi orang2 yg asal..ms khopandan terbina/tercipta.org y reti hargai nilai frendship.yg mana banyak peel tu,faham2 sdiri la ye.mgkin x selusuri nilai frendship mcm kami y mula2 taw kisah lepas masing2.frendship dlm kalangan besar cmni leh hancur klu masuk nila setitik.

-Group mommy khopandan ni pun best.mcm2 kisah ,isu dlm ni.yg best je boleh duduk dlm group ni.yg x best,toksah.nnti sentap.haha.

-Diela n nuril,wani mom hannah,403 yg masih sudi tya kabar berita,korg selalu dlm ingatan aku,insyaAllah.

KERJAYA

-Aku masih housewife n stay at home mom yg bjaya kahkahkah.
-Nak keje bank semula,agak2 ade yg nak terima ke.hahahahah.



Wednesday, September 23, 2015

Birthday Apis dan Husna #khopandanfellas

Salam.
19 september 2015, kebetulan bday bestfrend kitorang,Apis dan bday Husna. Last minit khamis tu aku terfikir why not celebrate sebab sabtu tu macam ramai #khopandanfellas yang akan pegi wedding one of kawan dorang.

Masa discuss waktu Ajie attach kad kawen Kamal,Apis macam beria akan pergi je.So dah kebetulan pada hari yang sama dengan birthday dia kan dan Husna jugak,so jom la buat simple celebration ke.  Plan ingat nak lepak dekat Tasik Titiwangsa je,after wedding Kamal dekat D'Saji tu. Siap dah plan nak bawa tikar,nak bagi anak2 main2 n lepak2 kat situ..

Aku create satu group wassap lain secara rahsia tanpa Apis taw. Of coz nama die takde dalam tu.So discuss lah.semua supportive,takde banyak songeh.

Tetiba masa petang tu,tergeraklah hati nak wassap Apis personally untuk tanya dia g wedding tu pukul berapa. Sebab aku nak setting time bila nak pergi tasik after wedding dan bila beybee patut datang bawa kek.

Tengok khopandan ni. Masa tu tomat n famili tak dapat g wedding Kamal sebab tomat overtime kat opis. Beybee pulak ade wedding kena attend kat tempat lain.bijik takpe,dia keje.tapi dorang ni tetap ok nak datang jugak untuk surprise bday Apis tu.Even bukan bday aku,tapi still rasa terharu. Nampak kat situ nilai sebuah persahabatan ni setinggi mana dalam diri dorang Alhamdulilah.

Ok. Berbalik ke cerita asal. Sori jauh menyimpang. Aku perlu catat dalam ni supaya semua kenangan ni tak hilng nacam tu je. Hehe .

Sekali..si Apis ni reply tanpa rasa bersalah,penuh naif kate dia tak dapat g sebab nak entertain Nak Ngah dia yg baru datang KL. Pulok dah! Kecoh jap group wassap secret tu. Hahaha. Kitorang lak yang surprise semula (-____-')

Bila semua dah ter surprise semula,terus on the spot group secret tu di delete. Hahaha.frust!! Bila dah rilex sket,baru aku terfikir,why not buat malam.

Aku tanya2 kalih2 kat Apis,tapi dia tak faham hint.hahaha. Rasa rugi kalau forward next time sebab masa tu #khopandan fellas ni ramai tak balik kampung dan dorang tengah free. Kan best buat gathering. Bila dah geram,aku cakap je tujuan sebenar kenapa aku beria tanya g wedding kamal kul bp,bila dah tak free,petang n malam pun x free ke. Memanjang kata tak free.

Tensen aku. Terus terpaksa bagitau hal sebenar....



Pastu tetiba Apis free! Malam! Grrrr.#macammacampeelkhopandanni #termasuktokketuapun

Terus aku tak kuasa nak create group lain dah. Terus je discuss kat group wassap utama khopandan tu. Senang. Lantaklah Apis baca pun. Hahaha.


So plan malam kat Hailam Kopitiam. Sebab environment yang ok sebelum upgrade ke bilik yang selesa dan selamat untuk anak2. Dan after tu,pergi karok. Karok tu tak plan la. Aku pun lama tak g sejak ade Iman. Dah nak 4 tahun tak g. Ingatkan anak2 meragam tempat bising camtu tapi...

Elok je dorang semua.
So lenkali repeat k.
Yang couple kan...sorang suke nyanyi.sorang lagi rilex2 je. Haha

Tomat tak nyanyi--bini die zira tapau berapa banyak lagu
Tobek tak nyanyi--wife die shiera nyanyi byk gak taw.haha
Beybee nyanyi bbrapakali--husben die Mue nyanyi srkali je
Samsul nyanyi bp kali--wife die ,i la tu x nyanyi pun...
Ajie nyanyi bykali--tunang die Fatin nyanyi sekali jr.

Haa gitu.
K la...

Pic tak edit sebab takde masa. Kalau nak tunggu ber edit alamatnya tahun depan pun tak ber update blog ni.


Birthday boy yang dukung girl baju merah. Birthday girl yang macam queen dok tgh baju pink tu.hahaha

The boys

Suasana

Iman dan medina

Zira,aku,husna dan zahra

Birthday kek sponsors by Awid. Thanx Awid. Moga murah rezeki selalu.

Junior khopandan.

Nak jugak sesekali kan.hahaha

Apis dan Husna.

Le boys...

Minus wise. 

Beybee dan Fatin

Famili kecilku. Berempat dah.

Husna blurr

Ramaikan anak-anak.

Lepaksss.

Discuss? Or gosip? Hehe

Semua junior khopandan.minus sofia.dan 2 lagi bakal lahir haha . Next year,junior akan jadi 9 orang,insyaAllah.ni setakat ni la.kalau ade yang preggy lagi,err kena kire smula.hahaha.

Semua take turn potong kek.layannn.

Giliran zahra lak

El dan famili

My bestfrend

My bestfrend also

Powerpuff girl.hahaha

Pengantin baru :p

Ni masa karoks pulak--








Yang takde: lan leya sidi sofia diniy

Happy birthday apis.semoga panjang umur,murah rezeki dan di pertemukan jodoh yang baik2...teruskan istiqamah untuk berada di 'jalan' yang sekarang ni.InsyaAllah.

Untuk Husna,doa yang baik2 utk anak mama

Till then.
Bye. 





Thursday, August 27, 2015

Salam.

Last update bulan jun...lama nya menyepi kan...dah tak taw nak tulis apa kat sini...tapi update jugaklah atas nama update.heee

Banyak perkara terjadi dalam pada menyepi ni.so aku update serba ringkaslah supaya blog ni yang aku buat mcm diari untuk tengok kisah suka duka ni,one day bila aku baca semula,semua kenangan masih ada kat sini

Mula dengan birthday Iman yang ke 3 pada 31 mei 2015...

Ni celebrate dengan famili aku.
Atok dan nenek berkepit dengan cucu

Famili kecilku

Tempah khas untuk iman

Happy

Potong kek

Masih kagum dengan kek die

Ni masa celebrate dengan famili in law
Iman dan cousin.siap malu bila ramai2 nyanyi kat die
Adik ohhh adik. Adik celup tangan dekat kek iman.iman terkejut dan blur kejap. Hahahah.

Doa aku pada anak ni....biarlah aku dan Tuhan je yang tahu. Yang penting,aku sayangkan die lebih dari yang lain tahu...lebih dari yang due sendiri tahu...

Selamat hari jadi anak pertamaku yang soleh.


Wednesday, June 3, 2015

Wedding Leya n Lan #khopandan

Salam.

Dah jun dah. Lama nya aku abaikan blog ni. Bz sangat semenjak ade anak 2 dengan handle dreamsisters lagi.

Ni nak cerita wedding #khopandan yang paling latest. Wedding leya dan lan. Wedding pertama dalam khopandan,sure la wedding i. Disebabkan aku mengada nak diorang amik bahagian dalam wedding shoot kami,benda tu macam dah jadi tradisi.seronok posing2 dengan kwn2.takde lah boring asik muka pengantin lelaki n pompuan je dari awal album til akhir. Haha

Hehe. Pastu wedding zira tomat pun ade outdoor shoot dgn #khopandan..shiera tobek n baby mie tak buat sebab masa ni tak kenal dorang sangat. Rugi kan.kalau dah rapat masa ni, memang aku paksa suh buat jugak. Hahaha.tu pun last ade wedding tahun 2012. Pastu takde dah sape2 kawen, til la tahun ni 2015.excited la jugak.

Aku rasa sejak khopandan ni wujud sekitar tahun 2011 kalau tak silap,tahun ni 2015 tahun kitorang paling banyak meet up.Tahun2 lepas sekadar setahun jumpa sekali dua je.lagipun tahun aku preggy,tahun aku bersalin..dorang meet up masa ramadhan jela. Haha. Sebabnya semua harap apis. Apis pulak bz ke sana sini. Sudahnya tak ke mana lah khopandan.

Hanya banyak catch up dekat wassap jela. Wassap pun aku yang create dulu tu taw. Motip aku bagitau? Saje lah. Aku nak khopandan taw,aku hargai dorg semua.dah macam satu famili.dalam khopandan ni,ade macam2 ragam,macam2 peel.memang yang boleh handle,apis je. Aku,kalau bagi bab plan or atur,aku ok je. Bab bagi arahan,kata putus,tu baik apis yang wat.sebab?boleh buat aku nak pitam tahan geram.hahaha.

Khopandan ni idea apis. Dulu ade berapa je. Sekarang khopandan fellas dah berkembang. Junior pun dah ramai. Harapan aku-khopandan ni biarlah sampai kite dah jadi atok nenek pun,sesekali stil gathering lagi. Amin.insyaAllah.Hope sampai bila2 takde gaduh2 besar sampai putus kawan etc.

Oklah. nak citer pasal wedding leya lan. Khopandan ni simple je. Kite kawan ngn husben n wife. Takde nak kawan ngn husben orang tu je,ngan bini nya taknak.takde.kalau dah kawan ngn laki dia,bini die pun jadi kawan jugak. Gitulah asalnya camne khopandan ni boleh jadi satu group.


baby dan aku

khopandan mummy, minus lah dua orang yang bukan tu.hehe

amboi excitednya

groom and bride-to-be, InsyaAllah


bachelor dengan pengantin

ajie dan lan

(-___-')

(-____-')

Lan dan Leya

mummy2 pun nak selfie, ok


Di pelamin



tiga beradik.


<3 p="">
Pelamin kaca.haha

Mommy anak 3-insyaAllah

Junior khopandan

Amenda lah dorang ni semua buat ek.hahaha

Us.zira tak tahu kenapa takde.tengah kejar anak kot

Jejaka

Yang bujang dan bapak orang di pelamin
Yang bapak,semua kelek anak.haha

Si comel berdua

:)

Diela n arip

me and my bestfriends-zira

mithali nya, hehehe

My hero

bapa2 mithali, anak tak tinggal. haha


Banyak lagi pic outdoor.tapi takpelah,bersabar jela tunggu dari 'dorang' yang bz tu....hmmmm...

Dalam this year,kena plan gak family khopandan gathering.tak kira.aku nak jugak buat family day. Haha.tengah survey tempat mana yang best-affordable dan mudah untuk orang2 yang ade anak kecik ni.

Untuk leya lan. Barakallah. Untuk leya,officially selamat datang ke khopandan.harap kalau ade benda2 merepek meraban dalam wassap group tu harap buat tak nampak je.haha.mana leh layan,layan.mana yang tak leh ignore je.

Leya lan,moga korang kekal hingga syurga...dah boleh dah tu produce another khopandan junior.amin.


Untuk mommy2 khopandan,thnx korang sebab jadi bestfrends aku...korang semua baik2..bertuahnya ada kawan macam korang.kite kawan tanpa puak2 k,bak kate baby.

Untuk apis,kami sepakat vote apis sebagai tok pengetua sampai bila2.hahaha.kalau ade wife nnti,hope wife apis sporting macam kitorang and die ok dgn group ni.taw.taw.janganlah cari wife yang menyampah dengan kitorang,cian kami,hilang tok pengetua t.

Untuk geng papa2 khopandan n yang bujang,peace. Haha.tak tahu nak cakap pe

So guys.jom lah plan untuk family day khopandan. Leh buat macam2 aktiviti.yabg lelaki,boleh main PS sampai lebam.yang kami ni,leh gosip2 n anak2 leh bebas main2...hmmmm
Bestkan.

Ok,da.
Lama sangat tak update pasal khopandan,sekali udate haruslah segala pesanan ade kat sini.

Bye 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...