nuffnangku

Monday, June 30, 2014

Ramadhan 2014

Salam.

Ni scheduled entry.

Syukur tahun ni masih sempat sambut ramadhan.
Masih panjang umur lagi untuk hadap Ramadhan.
Moga tahun ni ramadhan membawa seribu erti yang lebih baik dari tahun lepas dan tahun-tahun sebelumnya.
Moga amalan kita di berikan ganjaran yang sebaiknya, InsyaAllah.
Selamat Berpuasa semua.

Macam biasa, sahur memang masak. Tak kiralah kalau time tu off pun. Hehehe ,sebab husben kan kena puasa.So memang gigih masak. Macam tahun lepas, bangun kul 4 untuk masak ok. Cuba juga masak malam-malam dengan harapan pagi nanti just panaskan je. Tapi berangan je ok. Bila malam,jadi berganda malas.Bila pagi bangun, mesti fikir, kan bagus malam tadi aku masak. Hahaha. Dasar malas.

Aku jenis wajib sahur. Dah di ajar sejak kecik lagi mesti sahur. Entah apasal kalau sahur pun, aku tengok orang lain macam tak ade selera nak makan. Aku ni kadang boleh tambah dekat 3 pingan ok, macam rasukan sangat. Haha Tapi aku rasa selama aku hidup ni adalah dalam 3 or 4 kali je aku tak sahur(time boleh puasa lah kan) sebab terlajak tidur, sedar-sedar dah azan subuh. bahaha.Tu pun sebab bila dah duduk sendiri. Kalaududuk dengan mak dulu, tak pernah miss.Yelah ada tukang kejut dan tukang masakkn makanan kan. Dulu tahu bangun, makan, lepas tu melepek je. Dah kahwin, rasalah. hahaha

Tapi tak apa. Aku enjoy bangun sahur dan siapkan sahur. Jangan tak tahu time study dulu pun, aku ni macam mak dah sebab akan bangun awal dari yang lain,prepare food untuk sahur then dah siap, kejutkan kengkawan. Baikkan i. haha.

Oklah. Selamat Berpuasa Semua :)


Wednesday, June 4, 2014

Selamat Hari Lahir yang kedua, Ziyadh Iman

2 tahun genap pada 31 mei 2014.

Celebrate kecil2an bertiga je dulu. Then baru celebrate dengan famili tok pahang dan atok melaka.
Nanti ada masa,ku up entri bergambar. Maka,jadi lah ini je dulu sebagai intro.



Mama papa sayang sangat dekat Iman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...