nuffnangku

Thursday, August 21, 2014

penatttt

Preggy kali ni a bit sukar dari masa preggy iman dulu.tapi ade part lebih mudah,macam tula.vice versa.tapi satu je,til now,kalau aku makan makanan kedai mesti loya,mesti muntah. Nak elak muntah n loya tu, aku kena masak sendiri.

Makan makanan yang aku masak, baru perut rasa ok.so gigihlah hari2 aku ni masak. Haha. Terpaksa lah kalau tak,perut aku ni meragam, asik nak ke toilet untuk muntah.hoh.x sanggup.

Yang dapat benefit dek kerana hari2 aku masak adalah si husben hahaha. Balik keje je, tak menyempat tunggu dinner dah minta nasi. Haha.

Tak apalah dah ragam ibu preggy kan. Memacamlah. Selagi bleh ikut hormon ke apa ni,ikutkan jela walaupun penat. Tapi aku masak sekali je setiap hari. Aku biasanya masak lauk tengahari dan lauk yang sama bawa ke dinner lah. Lauk iman asing sebab biasanya lauk dia ni seboleh mungkin aku pastikan lengkap segala nutrien. Lengkap dengan sayur dan protein.

Bila start maghrib je, tenaga aku da kelip2. Haha. Dah tak larat. Hanya mampu bersadar rehat je or paling cergas pun buat susu anak or buatkan air untuk husben kalau dia minta.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...