nuffnangku

Tuesday, July 1, 2014

Cameron Highlands

Salam.

Sebenarnya cerita ni dah sebulan lebih berlalu. Tapi belum ada masa nak upload dan edit gambar, tu pasal lah bertangguh dekat dua bulan. Tapi demi untuk kenangan, nak juga update dekat blog :) Pegi pada 9 Mei 2014 selama 2 malam 3 hari.

Ini kali kedua pergi ke Cameron Highlands. Kali pertama masa honeymoon dulu, berdua jela kan masa tu. Kali ni jadi bertiga teehee, nostalgia sungguh.Sebenarnya kali ketiga, sebab mula2 dulu pergi dengan kawan-kawan.

9 Mei 2014
1gerak
Bismilah. Masa nak mulakan perjalanan.



Gerak dari Melaka sebab masa tu ada hal dekat Melaka. Gerak dalam pukul 10 kalau tak silap. Ding dong sana dingdong sini, sampai Cameron Highlands ( CH) dalam pukul 4 petang. Kitorang memang planning pergi ke CH kali ni hanya untuk rilex-rilex. Maknanya tak perlu banyak sangat tempat yang nak di kejar. Memang plan nak stay 2 malam kat sana supaya tak rushing.

Hari pertama tak ada buat apapun. Lepas check in Hotel, kitorang lepak hotel dulu. Baring- tidur-mandi semua-semualah. Pilih Hotel Country Lodge Resort sebab harga yang ok, terletak di tempat yang strategi dan bertambah confident lepas baca review Ctmah dan Yumie tentang hotel ni. Nanti ku buat entri lain untuk review hotel ini ye :)

2HOTELA
Hotel 

Then malam,just pergi Pasar Malam dekat depan hotel tu. Beli makanan dan balik hotel. Letih sangat tau berjam duduk dalam kereta :)

10 Mei 2014

3hr bigredstrawberrya
Big Red StrawberryFarm
Sarapan dekat Big Red Strawberry Farm yang ramai kata best makanan dekat sini. Dekat sangat dengan hotel yang kitorang duduk tu :)

4timetunnel9b
Time Tunnel

Untuk orang macam aku, Time Tunnel ni memang aku suka sangat. Banyak mengimbau memori. Entri lain untuk tempat ni ok sebab banyak pic nak sharing  :)

5b
Cameron Lavender
last sekali ke Cameron Lavender :) Ya Allah, anak aku tak reti duduk diam. Sabar jela.

11 Mei 2014

hari last, checkout dan borong apa yang patut termasuk strawberi, teh, jagung dan sayur-sayuran juga kaktus. Haha. Macam pelik tak sebab kitorang tak pergi ladang teh langsung? Masa honeymoon dulu dah pernah naik dah.Seksa ya amat nak sampai ke atas tu. Tu masa berdua kan. Ni dah bawa anak, lagi lah malas nak amik risiko. Jalan naik ke atas yang bahaya dan risau anak cranky. Kang dengan aku sekali cranky. Bahaha. so pergi singgah kat cafe cameron valley je tu dan tengok dari cafe tu je ladang teh. cukuplah tu kan. Then pulang. Ikut Tapah je, sebab husben kata lagi dekat. Walau bersimpang siur, tapi aku suka sebab banyak hutan. Sejuk je rasa dan dapat tengok life orang tempatan. :)

oklah.later yea.

3 comments:

  1. i miss cameron.. kalau bole nk g berkali2. tp husband i ttup kuota thn ni sbb awl thn tu dia bengang sakit perut mkn kt mamak cameron lol. terus dia ckp tgu thn2 berikutnya. sigh haha..
    i br g 2kali. n pnh stay country lodge jgk tp xsmpt pn g time tunnel n big red strawberry farm tu ... huhu..if nx time g, musti try ni huhu

    ReplyDelete
  2. amboi.best ye baby moon.hehehe

    ReplyDelete
  3. i pon suka g cameron! sejuk! dgn hussein baru 2 kali pegi. mcm nak plan lagi nih. hehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...