nuffnangku

Wednesday, July 2, 2014

1st-3rd ramadhan

Salam.

Saje je nak update,sebab tengah free ni.dari layan mata mrngantuk,baik lah g blogwalking dan update blog.

1st Ramadhan

Syukur sebab jatuh hari ahad kan. Jadi,ada peluang balik umah mak jumaat tu untuk sambut ramadhan sesama. Sabtu ajak famili makan dekat medan ikan bakar Umbai. Kedai fav tak buka, so g jela kedai mana yang rasa nak g. Lama giler tunggu makanan sampai.Aku rasa dekat sejam jugaklah menunggu. Sabar jela.Tak pelah,nak masuk bulan ramadhan kan, baru di uji sikit je pun dengan makanan lambat sampai (-__-')

Sementara tunggu makanan sampai tu, atok dan nenek serta maksu iman puaslah melayan budak lasak tu. Sibuk nak berjalan kuar kedai. Sibuk nak main tarik2 kerusi. Nasiblah orang tak berapa ramai, jadi tak adalah ganggu orang sangat. Tak boleh dilarang, kalau dilarang, menjerit2. Bingit rasa.hehe.

Melalut jauh.ok,pagi tu bangun sahur mak kejut. Hehe.bagi can la. Sebab kat umah sendiri aku gak yang kena bangun siapkan sahur, walaupun husben dengan baik hatinya bangun sama, tapi dia melepek je depan tv tengok bola  -__-'

Then siang tu konon nak g tengok movie. Bila lagi kan dapat tengok movie. Nak bawa Iman,aku rasa huru hara dalam tu nanti. Dari mental aku tergangu, ada baiknya tinggalkan dia dengan atok nenek je,pluas dorang memang nak luangkan lebih masa dengan budak tu.Then boleh tak lastly kitorang laki bini tak pergi pun tengok wayang.Padahal nak sangat tengok transformer tu. Sebabnya asik berbelah bagi nak tinggalkan Iman. Haha.

Last2 papa dia pun tak sampai hati kot, haruslah angkut dia bersama. Tak jadi tengok movie, sudahnya jalan2 je bertiga. Balik tu singgah bazar ramadhan cari kuih tepung pelita fav aku tu dengan roti john. Malam gerak balik KL.


2nd ramadhan

Sahur just panaskan ayam masak lemak yang mak bekalkan dan goreng telor hancur dengan mix vege,air teh panas. Berbuka,pergi bazar je. Husben tapau nasi berlauk,aku meekari dengan kuih2 manis

3rd ramadhan

Sahur dengan lauk daging masak paprik. Gigih ok pepagi masak. Hehe.padahal malam tu dah siapkan bahan semua.pagi tu tinggal campakkan je. Petang pula, hujan. So tak dapat g bazar. Just masak nasi dan telur bistik. Husben tapaukan ikan bakar ,beli area umah je. Dengan kuih manis yang banyak dan sedap ok. Malam tu dalam kul 10, g borong barang basah untuk seminggu dekat NSK. Area luar NSK tu ade pasar biasanya dengan kedai2. Beli durian dengan cempedak. Cempedak ni all time fav aku ok. Hari tu g bazar, ada orang jual 5 ketul rm3. Mahalnya. Baik beli yang belum masak,balik goreng. Puas makan  baru berapa je sekilo.

2 comments:

  1. Yt kemain menahan nafsu dr nk beli durian. Xnak mengeruhkan kn lagi kesihatan yg asyik keruh kblkgn ni. Huhu.

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...