nuffnangku

Sunday, March 9, 2014

Pray for MH370

sejak semalam,aku memang tak buat apa, hanya tunggu update dari masa ke semasa.

Perasaan yang bermacam tu pun tak tahu nak cakap macammana. Risau,sedih,takut,tertanya dan bermacam.

Kadang, rasa berdebar. Air mata dah berapakali agaknya menitis mengharapkan semua yang terlibat selamat.

Tak tahu kenapa kali ni begitu terkesan.

Pada saat ni, bukan fahaman politik,warna kulit atau fahaman agama yang perlu dipersoalkan. Tapi cuma mengharapkan semua selamat.

Cuma mengharap keajaiban. Tak apalah kalau penjelasan sukar diterima akal, yang penting,semua penumpang selamat. Bagaimana agaknya mereka? Apakah yang sedang mereka hadapi?

saat ni, yang mengetahui segalanya hanyalah Allah. Pada Dia lah segala kebergantungan, segala pengharapan. Pada Dia,diletakkan segala kemungkinan.

Penantian ini tidak terhenti di sini.

Dalam saat getir ni,janganlah buat bermacam spekulasi,menyalahkan pilot,menyalahkan itu ini. Menyedihkan,sebab kita tak tahu apa sebenarnya yang terjadi,dan bagaimana terjadi. Aku percaya segala yang terjadi adalah ketentuan,dan mungkin penyebab itu hanya pengerak untuk ianya terjadi.

Moga semuanya selamat. Amin.

P/s:
plz la jgn selfie muka riang gembira pastu guna hashtag #prayformh370 .sedih kot tengok orang2 yang tak sensitif ni.

1 comment:

  1. Jangan berhenti berharap dan teruskan berdoa agar pesawat Malaysia Airlines MH370 berjaya ditemui.

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...