nuffnangku

Tuesday, October 22, 2013

Aku

Salam.
Rasa macam nak tutup blog ni. Hmmm. Tak tahu kenapa rasa malas nak tulis. Mungkin srbab dah tak ada cerita or ada cerita malas nak cerita?hehe.
Atau mungkin hormon.atau mungkin fasamalas telah tiba.
Kalau kenang, memang aku yang dulu-dulu tu bukanlah aku yang sekarang. Dulu masa muda, setiap sabtu ahad,ada je agenda aku nak kuar dengan kawan-kawan,sama ada lelaki or perempuan

Sekarang,keutamaan untuk ziyadh iman. Rasanya dah setahun lebih,ikut umur iman la kan,aku ni memang tak ada keluar dengan kekawan huhahuha even sejam dua tanpa budak kecik tu. Tak pernah.
Mana-mana aku g,memang budak kecik tu follow.jadual sabtu ahad aku,memang ada dia.agenda hidup aku memang ada dia je.
Even aku ni mak yang garang,tapi kasih aku kat dia,Allah je yang tahu.apa yang aku dah korbankan demi dia,apa yang aku lalui untuk dia.
Dulu aku berangan,by umur 30 nak ada kerjaya yang bagus,saving riban-riban dan bermacam. Tapi sekelip mata haluan aku bertukar bila hadirnya anak kecil ni.
sekelip mata aku lepaskan apa yang ada dalam pegangan tanganku,apa yang aku tatang selama ni.
Kalau balik umah parent aku,ada lah juga aku dan suami kuar berdua je,tapi perasaan aku,tak payah nak cakaplah.aku rasa kekurangan,rasa tak lengkap,rasa pelik bila iman tak bersama.
Mungkin sebab anak baru sorang kot?
tapi harap anak 10 pun nanti, tetap tatang semua macam minyak yang penuh.
Amboi korang.aku tipu je anak 10 tu.aku cser.anak 4 cukup la.hahaha.
Entri ni tak ada motip sangat.cuma berkongsi rasa yang entah apa2.Aku bersyukur dengan apa yang ada.Dan tak meminta lebih dari apa yang Allah kurniakan pada aku.Apa yang diberi,itu yang terbaik.apa yang Dia tarik,itu juga yang terbaik untuk aku.
Ok.nak g masak lunch iman.babai.

9 comments:

  1. rileks sis..sometimes perasaan memang ada macam ni...keep calm ok rilekssss...

    ReplyDelete
  2. i faham apa u rasa lara! me too!!
    dulu berangan nak jadi careerwoman.nak pegang jawatan besar,keje best,gaji tinggi..
    sekarang...kelaut!apa2 pun semua suami ngan anak dulu.sanggup tkr keje walaupun gaji kat sini lg kecik dr dulu.semua sebab suami dgn anak.kuar dgn kawan2?semua kawan2 yg mak2 orang,bwk anak msg2. keluar ngn kawan2 without anak?jangan harap!huhu... jgn risau.apa pun yg kita korbankan utk suami & anak pasti Allah bg ganjaran..kan?? :)

    ReplyDelete
  3. rara pon sama.bila dh kawen.kemana mana tanpa imann sophea ada satu kekurangan.tp baru je plan nk tinggal princess utk anniversary ni.huaaaa sanggup ke haku.alaaa jgn tutp blog.bia je.nt ada masa update lah k =) rara pujuk ni~

    ReplyDelete
  4. sume kawan dh nk tutp n private blog.xbest lah =(

    ReplyDelete
  5. I know this feeling. penah alami b4. tapi xyah ttup kot. syg. if no update then let it be. dh rs nk update br la update. i rs semua pn rasa mcm u rs. nk lepak2.so far i lepak2 dgn geng mak2 jugak.bawak ank. nsb baikla husband paham wpn bkn kawan2 dia.but mostly lepak bertiga la huhu. family time lebih penting skrg. psl career tu semua dh xpk dh.hehe

    ReplyDelete
  6. alaaaa jgn la tutup blog! u update gamba iman pon xpe, i suka tgk...hehe

    i ni duk sini mmg xde kawan sgt so mmg xde la nk lepak2...huhu

    ReplyDelete
  7. kaaaaannnn..biler jaga anak sendiri ni..walau bizi acaner pon..mesti berdua2 ngan anak jugak kan...rindu kalau setengah jam takde depan mate...

    ReplyDelete
  8. i cke sgt follow u lara.....now i delima sgt tntng my daughter..baw msk sthn...ssh sgt nk mkn...mnum susu pown krg...leyh x mo miens bg tips mknan pew yg baik utk ank sye 2...huhuhuh

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...