nuffnangku

Wednesday, September 25, 2013

Pneumococcal Vaksin.

http://heartstoryteller.blogspot.com/2013/05/pneumococcal-synflorix-vs-prevenar.html

Salam.

Iman dah 1 tahun 4 bulan, baru kami pergi suntik vaksin ni.Sepatutnya lagi awal, lagi bagus. Tapi lebih digalakkan untuk anak2 yang duduk di nursery yang bercampur dengan anak-anak orang lain. Even Iman duduk rumah pun, rasanya tak salah nak suntik this vaksin.

Papa Iman yang insist nak suruh ambil this vaksin.

So Isnin 23 sept, kami pergi Klinik Seri Indah Gombak untuk ambil suntikan ni. Tak perlu appointment. Sekali suntik RM210.Ada satu lagi dos which is bulan november nanti.

Nak tahu lebih lanjut tentang ni boleh klik kat link atas tu. Blog Umi QI ( Julia) ye. Dia dah letak penerangan yang details tu.



** bila masuk bilik doktor, Iman dah resah gelisah. Macam dah tahu-tahu je. Bila nak suntik tu, kemain melalak. Masa suntik tu. Tapi keluar je bilik doktor, boleh berlari dan gelak2 -__-'



Bagi aku dan suami, kitorang tak pro or fanatik tentang vaksin. Tak juga fanatik tentang anti vaksin. Kami pilih mana yang perlu, mana yang tak. Sebagai usaha, selebihnya Allah yang maha mengetahui.

3 comments:

  1. Sarah, kita buat sekali pastu terus lupa untuk 2nd dose masa bulan 6 tuuu sampai lah sekarang..hahaha

    ReplyDelete
  2. eh tu my fav.aisya fully check up n vaccine kat situ.tak pernah demam... i suka dr Fadzillah, Dr farid. Dr-dr situ banyak bagi i panduan kat i..

    better dari bayar paed yang ntah hape2...

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...