nuffnangku

Monday, July 1, 2013

si 1 tahun 1 bulan baby.

Sepatutnya bukan baby lagi. Well. Biarlah masih dipanggil baby selagi belum ada baby baru yang lebih layak dipanggil baby. Wahaha.

Not now. Maybe lagi 2 or 3 or 4 tahun lagi untuk seorang baby baru. Kalau sekarang, aku belum bersedia. Tapi kalau rezeki awal, alhamdulilah. Tapi untuk orang cser, macam aku ni, aku perlukan 2 tahun rest sebab impact cser tu pada aku sangat sangat besar.

Berat badan yang naik mendadak masa pregnant, jadi sampai 20 kg dari yang asal, dah setahun ni baru slow slow dapat fit kan badan. Fit sikit dari sebelum ni. Jangan ko g bayangkan aku slim melim, memang taaak la kan. Haha.

Aku tetiba jadi macam di pam2, so ada kesannya pada area perut aku yang kena belah tu. So aku sendiri tak yakin mampu nak pregnant dalam setahun dua ni. Aku perlukan rehat. Well, jangan korang g hambur aku ke maki lak bila aku cakap camni dengan tuduh aku tolak rezeki bla bla. Ni tentang diri aku. Keadaan kesihatan aku la. Decision aku dan suami setuju.

The rest, kita serah pada yang maha berkuasa.

Ok. Iman genap 1 tahun 1 bulan hari ni. Cepat sangat dah jadi anak bujang. Tak ingat sangat perkembangan dia sebab setiap hari ade jela kerja nya tu.

-berjalan memang terer sangat dah
-tak suka baby. Serius.
- dah mula taknak orang lain
Sebelum setahun,dia rilex je sapepun nak pegang dukung dia.sekarang, memilih dahh
-Da mula belajar nak melompat dengan sendiri. Hari2 aku tengok dia praktis. Aigooo. Macam mana gayanya bila dah mula melompat? Habislaaa.
-Gila kan remote. Sekarang dah pandai buat eksperimen. Kalau remote tv, dia tekan2 sambil acu kat tv.dia nak tengok apa yang berubah. Kalau remote kipas, dia acu kan ke kipas. Sape yang akan meroyan? Mama la. Tengah syok tengok tv, tetiba hilang siaran. Sekali dua tak apala.tp banyak kali. Sobsss
-kalau kita sorokkan barang,dia dah pandai cari
-tabiat baru, suka celupkan jari dalam bubur dia.selalu aku berperang dengan dia. Sebab aku tepis tangan kiri dia,tangan kanandia dah sampai dalam bubur tu.aku lap tangan kanan dia, tangan kiri pulak dah sampai. Fuh. Aku rasa nak kena tekanan darah tinggi je
-dia kalau nak main apa2 dengan papa dia,mesti nak tunjuk dekat aku.kalau Ku bagi respon,makin seronok la dia
-stroller dah simpan dalam muzium.wahaha.
- pantangla mama papa nak manja sikit, dia datang dan nak duduk dekat tengah2. Hahaha.

Alhamdulilah

Memanjat. Dia aim pasu bunga tu
Sepahkan diari mama
Amik angin

Nampak tak tv tu dah hilang siaran. Tengok kat tangan dia tu
Nak ajak mandi pun payah. G lari sana sini
Hahaha.

10 comments:

  1. sama lah.rara pon x derr lah nk selim.baru diet dh demam,ahcaner.hahaha.sampai skrg i adore pipi si tombam ni.haih!

    ReplyDelete
  2. Hahah...yg main remote tu sama ma m qaleef..memng meroyan kannnn.....gggrrrr....

    ReplyDelete
  3. Hihi comel sangat.

    Tang celup jari dalam makanan memang anak saya pon cam tu. Urut dada mak dia. Istighfar banyak2 hehehe.

    ReplyDelete
  4. comel anak buah maksu hehee :*

    ReplyDelete
  5. Samalah.i pun nak tunggu 5 6 thn lagi kot...tak larat nak jaga kalau ramai..hehe

    ReplyDelete
  6. Tak suka babyyy? Ok tu tandanya iman pon blm bersedia nk ada adik..haha..tang remote tu sama la dgn ayish..i perasan budak2 ni sgt mudah ikut action kita kn? Weeee iman dah besar! :)

    ReplyDelete
  7. apa tah yg special sgt dengan remote tah. rasa mcm nk beli yg fake punya bg dia main tau tak. remote i siap dagh bertampal selotep bagai.

    bab yg dia menyelit time kita berasmaradana tu sokong. kadang2 saje je nk test dia. hahah mesti dia datang menyibukkk....

    iman, acik miss u...

    ReplyDelete
  8. skrg i dh tau betapa letihhhnya duk umah jaga anak. g ofis n ambik ank kt nursery pn xletih cmtu haha. so salute to sahm. insyaallah one day hehe..
    hannah xpandai tekan2 lg.dia just pegang myb sbb button colorful and accidentally tertekan channel lain.mmg angin betul kalau tgh sdp tgk tv ttbe tkr channel. grrr.pdhla dia tatau apa lg haha. beso dh iman ha

    ReplyDelete
  9. tiap kali tengok entry vee ni mesti mata tertengok gak kt sofa tu.. same tp ciknaa kaler hitam.oh nyesal tak amik kaler cmni..cantik!

    ReplyDelete
  10. sesuai la beg itu ngan iman..so cute...ehem aunty bagiii...iman napa awak so comel..geram

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...