nuffnangku

Monday, April 1, 2013

IMAN: 10 bulan.


31 mac, genap 10 bulan. Alhamdulilah. Genap lagi 2 bulan, nak setahun. Cepat betul masa berlalu. Macam tak percaya. Di sebalik life yang kelam kabut sebab ada baby, terdapat kemanisan-kemanisan yang hanya parent je alami. Anak ni umpama madu, dan dia juga racun.

Racun bilamana, papa mama baru nak dinner kat luar, makanan baru je sampai, anak dah buat bunyi nyamuk. Sudahnya papa mama makan macam nak pergi lumba lari. Makan bersepah je sebab nak cepat @_@ . Kahkahkah.

Dengan Iman, kami belajar macam mana nak jadi mak bapak orang. Sebab kitorang memang tak ada pengalaman pun. Datang rumah orang, jenguk or layan baby sejam dua TAKKAN sama dengan hadap baby 24 jam #kesatpeluh

Dengan dia juga, banyak try and error. Kikiki. Betul lah. Kadang-kadang tak semua dekat dalam buku tu betul. Or dalam internet tu perlu kita ikut je. Paling penting, serasikan dan faham cara dan taste anak kita, kan. Mana yang aku rasa tak mudarat, tak sulit, aku ok jer ikut style mak aku :-)

Ok. Cukuplah.
Macam tak percaya dah 10 bulan. Tak sabar nak tunggu, dia pandai apa pula bila dah 10 bulan kan.

Later,
Lara


#letih
posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. Agreee your points i likeeee. Happy 10mo ziyadh iman ๐Ÿ˜€

    ReplyDelete
  2. happy 10mos iman.pipi awak memang sentiasa labuh kan..siyes wat untie geram :D

    ReplyDelete
  3. happy 10m o iman..pipi kuih pau nyumnyum..btw salam perkenalan...itu belum dapat kaki lg dah dapat lagi haru heehe

    ReplyDelete
  4. Sayang baby iman...happy 10 month dear...madu dan racun diaaaa...betulllllll...part tang mkn dinner itu betul i pun alami menda yg sama...kadang bermaraton kami mkn sbb bukan bunyi nyamuk dah...bunyi harimau mengaummmm hahha lariiiiiiii

    ReplyDelete
  5. comelnya.pipi dia labuh macam tu. teringin pulak. hehe :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...