nuffnangku

Wednesday, April 3, 2013

Bila terlebih Prihatin!

Bila si baby ni terlebih prihatin, gini lah jadinya. Semua pun dia nak 'tolong' .


Tengoklah baby sape lah ni -_-'

Beginilah keadaannya bila punyai anak yang sedang rancak explore 'semua' benda disekeliling dia. Semua ok. Kang tak bagi, menangis. sekarang pandai dah, kalau kita larang dan alihkan dari dia, dah pandai nangis tanda nak juga. Grrr

Kita panggil baby dalam gambar ni sebagai 'pembantu' hahaha. Mana tak nya, kerja yang aku boleh settle kan dalam sejam dua, jadi berejam weyy sebab ada pembantu ni lah. Aku kemas, dia sepah. Aku susun, dia kumbar ( selongkar), aku masukkan dalam kotak, dia gegarkan kotak tu dan naik atas kotak tu -__-'

Akhirnya, aku pun malas, sebab buat dua ke tiga kali kerja berulang-ulang, sambil membebel. Sambil keluarkan suara garang. Dah memang tahap terpaling garang dah aku, tapi baby ni, buat derk je -________-

Pusing kepala den.










wordless wednesday yang dah terbanyak ayat. hahaha



*master bedroom dah settle cat.
*feature wall dah settle cat
*sofa dan meja makan dah sampai
*aircond dah sampai, cuma belum install je lagi.
*lampu 90 peratus settle. Berbaki lagi 3 lampu jer tak pasang lagi.


6 comments:

  1. tak sabar nak tgok hasilnya, walaupun makan masa.. nanti share sini tau

    ReplyDelete
  2. hye iman!jom la tolong untie pulak =)
    ai pun tak sabar nak masuk umah baru gak.heho

    ReplyDelete
  3. comelnya dia. hehe. tapi tahap umur mcm ni memang dia nak capai and pegang semua benda. umur 1 tahun sampai 4tahun sangat lah buas. hehe. :D comelll and wangi bau baby.

    ReplyDelete
  4. Memang begitu la kan..sudahnyer kerje umah tak siap2 sbb kite kemas..die pon nk mengemas sama..heheh...:-)

    ReplyDelete
  5. rajin anak teruna ni kan..agaknya nnt kalau i da beli umah ammar pun sibuk nk menolong cm iman jugak la kot..kekeke

    ReplyDelete
  6. pasrah je kalau kemas pastu dorg tolong 'kemaskan' lagi..huhu..

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...