nuffnangku

Friday, April 19, 2013

Berdiri dan byebye.

Salam jumaat :)


Berdiri.

Sebenarnya sejak 9 bulan lagi iman dah acah2 diri ni. Tapi nak menapak macam belum ada confident lagi. Kalau kita pimpin dua belah tangan dia, kemain laju dia berjalan TAPI jalan sambil berjingkit --'

Hahaha.

Kalau kita pimpin sebelah tangan dia je, lambat betul dia jalan dan tersasar sana sini.

Sebelum ni kalau berdiri, mesti berpaut pada something. Dalam seminggu ni papa mama perasan Iman berdiri dari duduk. Meaning that, dari dia duduk tu, dia cangkung dan terus berdiri tanpa bantuan sofa atau apa2 untuk dipegang.

Lepastu 2 hari lepas aku perasan, dia berdiri aambil goyang2 montot sebab layan lagu kat babytv @_@' Mama tak pernah ajar joget or menari k :'( hahaha

Memang rasa tak sabar nak tengok dia berjalan. Tapi tak adalah mendesak dia. Aku percaya pada kemampuan dia, sampai masa nya nanti, berjalanlah dia ( insyaAllah) walaupun lewat ke apa dari anak orang. Macam bye bye dab tepuk amai2 tu, dekat sebulan gak aku ajar, tapi dia buat derk je.

So tak apalah. Sebab dia lagi ralit belek tayar kereta sport mainan yang papa dia beli dari belajar bye2 :(

Mungkin Iman kata ' apa jadahnya nak belajar byebye segala padahal 24 jam ngadap mama je, mama is boring' wahaha.




Serius, aku memang tak suka pun ucap byebye dekat orang. Byebye / goodbye = selamat tinggal. Noo..aku prefer ucap ' jumpa lagi ye' hehe.
posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. nak tengok keek iman!!!!!keek iman berdiri pleaseee..

    ReplyDelete
  2. Alamak.i ni x reti keek. Slalu amik ms nk buat. Hahaha. Nanti klu sempat capture i upload kt keek ye :)

    ReplyDelete
  3. bestnye i tgk bdk dh pandai diri. Hannah just diri pegang sofa kabinet etc je skrg hehe. wpn ade 1x i tgh baring dia tb2 bdiri n lps tgn for 10secs i mcm hold! hold mama nk amik gmbr last2 dia jatuh tduduk kekekeke.. coincidence namanya haha. sooner or later dia pasti diri sndri. bab jln pimpin bapak laju thanks to walker kihkih...

    eh hannah pn x reti tepuk tgn wpn berbuih i nyanyi tepuk amai2 LOL.
    tp smlm ms i dgn mak i amik dia kt nursery mak i yg ckp dia dh pndai tata. tp i xnmpk lg so xdikira haha

    keek la iman bdiri lara heheh

    ReplyDelete
  4. comel betul la iman ni. badan maintain sedap gitu mesti makan masak u sedap-sedap belaka hari-hari :) I pun gigih ajar anak pok amai2 dia buat dek je...takpelah anak janji ada benda baru dia nak buat sendiri..hahahaha

    ReplyDelete
  5. nak jalan dah iman ni..
    tak sabo kan..mesti comel je jalan terkedek2!

    ReplyDelete
  6. haha comel je dia berdiri paastu goyang bontot haha. u tak ajar tapi mesti dia tgk tv ke apa kan comelll

    ReplyDelete
  7. Hahaha..mesti comel sgt goyang2 montot tuh....:-)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...