nuffnangku

Friday, March 8, 2013

Cara Berkasih Sayang Suami Isteri Mengikut Sunnah Rasulullah SAW.

Cara berkasih sayang mengikut sunnah Rasulullah s.a.w.
1. Tidur satu selimut bersama isteri

2. Memakai wangi-wangian
3. Mandi bersama isteri
4. Menyikat rambut suami
5. Membantu isteri di dapur
6. Minum bergantian pada tempat yang sama
7. Membelai isteri
8. Tidur dipangkuan isteri
9. Memanggil dengan kata-kata mesra
10.Berjalan berpegangan tangan

Semoga kita semua dapat mencontohi Baginda. InsyaAllah. Cinta lepas kahwin itu lebih indah 
♥ mana yg belum kita amalkn tu, jom lah amalkan supaya rumahtangga lebih harmoni dan lebih mesra. 

8 comments:

  1. nice.. islam itu indah kan..

    ReplyDelete
  2. senyum..tak perlu kata apa2 =)

    ReplyDelete
  3. husband i tu pemalu! serious pemalu. klu i pegang tangan dia siaplah dia tesengeh2 pastu dia ketawa sampai merah2 muke.. Pening i. ngan bini sendiri pun pemalunye tahap gaban!

    ReplyDelete
  4. ada amalkan dalam list tu..so isteri harus bahagia..jika suami beri kasih sayang...

    ReplyDelete
  5. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak ya

    ReplyDelete
  6. i suka pegang tgn suami sambil tolak stroller Qaiser....awwwwwwww sungguh perasaan bergelar isteri selamat semasa di pangkuan lengan suami....:D jom beramal...tq mama iman.

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...