nuffnangku

Wednesday, January 30, 2013

Iman dah gunting rambut

Sabtu, 19 Januari 2013 kitorang bawa Iman pergi gunting rambut dekat kedai India.

Akhirnya papa dia berjaya jugak bawa dia pergi gunting rambut. Selama ni aku yang asik tak bagi, sayang rambut anak katanya. Hihi. Tapi makin lama, aku tengok pun makin serabut. Rambut compang-camping walaupun tak ketara. Mulanya kitorang planning nak botakkan kepala dia terus lepas Majlis Cukur Jambul Iman ( entry di sini ) tapi kitorang sendiri pun tak berani. Iman ni kalau meragam, siap mengelupur bagai.

gunting1
Masa ni muka rilex.
 
So kecutlah perut nak buat sendiri. Masa dia tidur pun leceh. So terbengkalai. Sampailah rambut dia dah panjang tak tentu hala sebab dah tobek masa cukur jambul tu, so aku gunting sikit-sikit bagi kemas. Sebab dia asik garu rambut yang mencucuk telinga dia tu, tu yang aku gunting sikit-sikit masa tidur tapi aku tak suka sebab rambut tu bersepah-sepah lekat kat bantalsana-sini, miang.

Akhirnya, kitorang bawa lah dia ke kedai gunting rambut India. Dia ambil RM6. hurmmm.Mahal tak mahal, malas fikir. 

gunting2
Iman buat muka boring.

Mula-mula gunting, Iman duduk diam je. Sampai dah dekat nak habis baru meraung. Mungkin dia rimas kepala kena pegang je.

gunting5
Masa ni dia kejap ok, kejap nangis.

gunting4
nampak dia macam happy kan? sebenarnya dah melalak pun, kitorang agah tu yang dia gelak.

Tak percaya? 
Ini buktinya...

20130119_191311
dah settle dah masa ni. Ni masih berbaki nangis dia tu.


PERBEZAAN SEBELUM GUNTING RAMBUT DENGAN SELEPAS GUNTING
gunting sblm slps
Kiri : anak dan papa, dua-dua belum potong rambut
Kanan : dua-dua dah potong rambut.





























Last sekali, Meh tengok muka kelakar budak ni,
TARAAAAA.....

gunting3
Kelakarkan muka Iman masa ni. Masam-berkerut-boring.

13 comments:

  1. stp kali tgk pic iman gunting rambut aku gelak sorg2.. comel sbb mcm org besar duduk atas kerusi tu.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. rambut lelaki cepat panjang, sebulan sekali kena potong

    ReplyDelete
  3. iman ni comel sangat tau. gerammmm tengok pipi dia and dia ni baby tinggi kan. duduk kat kerusi kedai mamak tu macam dah besar hehehe.

    ReplyDelete
  4. comelnya pipi dia tembam gituuu..

    ReplyDelete
  5. olor pipi dia...gerammm nak cubitttt :P

    ReplyDelete
  6. Rambut iman cepat pnjang dn lebat tak per..qaleef nyer rambut susah nk tumbuh..tensen...huhu

    ReplyDelete
  7. geram nye tgk iman...sooooo gebusss!

    ReplyDelete
  8. haha!comel jek iman ni..pp tu yang paling mahal kot.hehehe

    ReplyDelete
  9. haha comel je. pipi dahla tembam alahai rasa nak gigit. tak nampak mcm meraung tau. nampak mcm dia suka and behave je haha

    ReplyDelete
  10. ya allah comelnye lahai pipi dia....
    gigit blh tak>??

    ReplyDelete
  11. iman si pipi labuhhhhhhh :D
    i suka baby boy rambut panjang. keriting2 wah cm anak mat salleh kononnya. hahaha. tp ms kecik jela.dh bsr jgn ngade. if ade baby boy nt i nk simpan rmbut panjang kihkih.gedik

    ReplyDelete
  12. Rambut iman sgt2 lebat hehheh picture last sekali tuh best...pp sgt bambam...nak sikit pipi imannn bleh? Nk tempek kt pp Qaiser kasi gebus2 gitu hahahha

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...