nuffnangku

Thursday, January 31, 2013

Gigi pertama Iman dah muncul.



Officially pada 28 Jan 2013.


Pada usia dia 7 bulan 4 minggu, lagi 2 hari nak masuk 8 bulan.Ada dua gambar di atas. Gambar yang sama, satu aku tak highlightkan, satu lagi dah siap highlight. Patutlah kebelakangan ni dia asik masuk jari letak kat gusi depan tu je. Aku syak gigi nak tumbuh, tapi tengok dan rasa dengan jari, tak ada rasa apa-apapun.

Bila aku tengok ada benda keras warna putih, cepat-cepat bagitau papa dia. Papa dia cuba nak tengok tapi tak boleh sebab dia jelir-jelirkan lidah. So kitorang pun pegang dia. Sorang pegang, sorang buka mulut dia. Meronta-ronta mamat tu minta dilepaskan. Haha, peduli. Excited punya pasal.
memang kitorang excited. Macam dapat apa je kan. Padahal gigi anak nak tumbuh je. Pada orang lain memang je, tapi pada parent, oi happy sangatlah oi. Hahaha. Ok lepas ni kami kena siap sedia kena jadi tempat asah gigi dia -_____-'

Papa : macam mana syg boleh perasan gigi iman?
Mama : sebab hari-hari saya tengok gusi dia
Papa : -_________-'
Mama : krikk...krikkkkkkkk.............
Ye, i know... Aku excited mama kan. Hari-hari kot aku dok belek gusi dia, siap tanya bila gigi nak tumbuh ni?pada Iman. Cuma aku terleka dalam 3 hari sebab bz balik kampung papa Iman, ada wedding. So tak dan nak belek. Alih-alih semalam,gigi tu dah timbul dengan jelas. Mencikkk, terleka kejap dah muncul dengan jelas.....gambar di atas tu memang kitorang laki bini kerja keras nak amik okehh. Dapat satu je yang clear. Clear lah juga berbanding yang lain habis blurrr.

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 comments:

  1. cepatnyer..anak ros yg 1st setahun bru nak tumbuh gg..hahahaha

    ReplyDelete
  2. memang gigh nak amik gambar gig iman kan.... cepat nye gigi iman tumbuh... masa dulu aleeya genap setahun baru tumbuh gigi....

    ReplyDelete
  3. haa dah tumbuh gigi baby...seronoknye tgk perkembangan baby kan..^_^

    ReplyDelete
  4. haih.. anak ciknaa 9bulan pn tak naik2 lagi..

    ReplyDelete
  5. kesian mamat tu diperlakukan sebegitu..hahaha. nk komen kat sini pasal potong rambut; Aish pun rin baru botakkan, dah 3 kali dah ni, rambut dia cepat panjang

    ReplyDelete
  6. wahhhh tahniah iman dah nk tumbuh gg...cepat btul kan dah nk masuk 8 bulan tuh...beza ngan Qaiser only 3 month je... :)mmg mommy2 yg exited...sureeeeeeeee ye lah heheh me too :) tgk dia pandai meniarap pun bleh nganga luas2....hehhe

    ReplyDelete
  7. semua mama pn akan eksaited setiap apa yg berlaku pd anak mereka...syiokkn gigi dh Ziyadh Iman dh tumbuh...(^__^)

    ReplyDelete
  8. Mmng teruje kan ank tumbuhngigi...qaleef ritu genap 8 bulan..siap demam2 lg..huhu..

    ReplyDelete
  9. to parents, mmg wajib excited utk setiap perkembangan anak dia hari2 okkk :)
    iman dh tumbuh gigi lps ni menggigit jela kerjenye.. lately hannah asik masuk jari dlm mulut smbil gigit2 jari dia dgn kuat.risau i tgk. meleleh2 air liur. i bg teether dia gigit bersungguh. mak i ckp dia gatal gusi. i dont know. unsure.
    mak i suruh rs kt gusi i xbuat2 pn lg.takut. hahaha.
    lgpn hannah meronta2 jgk if i pegang nk bukak mulut. nk sentuh hidung nk korek hidung dia skit pn dia meronta.aiyakkk.

    baby tumbuh gigi xdemam ek? ade yg kata smpai demam2.huhu..

    ReplyDelete
  10. yay!pasni iman boleh gigi mama.hehehe

    ReplyDelete
  11. yeay! selamat la menadah tgn utk digigit ye. hikhikhik

    ReplyDelete
  12. sempat lg tangkap gambar... hihihi

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...