nuffnangku

Monday, December 10, 2012

hello

Semalam timbang berat badan.

Dari 69 kg, sekarang dah 66 kg. Suka gilerrr. Gila tak suka, tanpa sedar tetiba lepas 2 bulan tak timbang, alih-alih turun 3kg padahal aku tak diet pun, cuma makan nasi sekali je sehari. Aku rasa mungkin sebab jaga Iman kot? Kalau perasan, kebanyakkan entry yang aku update via blogger-droid ni mesti tengah-tengah malam buta  / awal pagi. Itu adalah waktu lepas Iman terbongkang. Hish. Jadi itu antara penyumbang, beratku turun.

Hari jumaat hari tu aku tak tidur 24 jam ok. Nasib ok je, tak ting tong kepala. Semuanya sebab iman tertidur awal dalam kul 8 sampai kul 11. Lepas tu? Gambate jela aku dengan maksu dia. Nasib adik aku ada. Hari ni adik aku dah balik melaka, so merasalah aku tahan mata melayan budak ni. Tak boleh nak suruh suami jaga sama, esok dia kerja kan.

Tadi gerak dari melaka dalam pukul 8 malam. Jalan tak jem sangat, tapi a bit slow la. Sampai depan rumah pukul 11 tepat lepas dah settle tapau burger. Amik masa dalam 3jam lebih juga. So sepanjang2 tempoh tu Iman tidur je. Tepat je sampai rumah, tadaaa, dia pun bangun. So itu la sebabnya aku sampai sekarang belum tidur lagi. Dia baru je tidur.

Nak on lappy, malas. So update kat tab je. Tapi kurang suka sebab jari aku gemok. Wahaha. So itu yang kalau entri tetengah malam macam ni lebih kepada merepek dan macam diari harian je.ok sambung,masa dah kawin berat aku 65kg, tengok pic masa tu macam ok je badan. Tapi apsal sekarang ni,aku masih rasa aku gemok ek?

Mungkin sebab aku target nak berat 60 kg. Wahaha. Boleh ke ek? Entah, belum dapat dipastikan lagi. Hihihi. Tapi aku berusaha. Tapi masalah paling besar adalah buncit akibat cser ni. Ini memang menguji kesabaran. Nak je sumbat dalam girdle ketat ke korset tapi lepas tu merasalah bisa-bisa area operate. So memang tak mungkinlah aku nak tanggung risiko..... :-)

Sekarang popular diet atkins kan..................hmmm #angkatangkatkeningjaribelaibelaidagu
Tak sure sanggup ke aku.........ahhh, tak sanggup......cancel.

Tapi happy dengan 66 kg.

Till then,
Muahhh.

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...