nuffnangku

Thursday, November 8, 2012

Sekitar Majlis Kesyukuran Dan cukur Jambul Ziyadh Iman 2.

Kalau entri lepas pasal perjalanan majlis, kali ni nak update pasal benda-benda kecil sepanjang majlis macam contoh candy buffet, simple deko. Semuanya DIY je, so jangan harapkan hasilnya amazing giler kan. Heee. Tapi mama nya puas hati sebab dapat buat demi anak tersayang.

Candy Buffet
1candybuffeta
My DIY Candy Buffet.

1candy2
Gambar big boss kat tiang tu :)
1candy3
Label ni aku tulis tangan je sebab tak sempat nak print bagai.
1candy4
Antara item dekat candy buffet.
1candy
close-up dari pelbagai sudut. hihihi.
Bilik
Kan dah pernah cakap, Iman tak suka naik buai. So sebab itu aku tak ambil buai berendoi dan pelamin.Tapi tetap aku hiaskan bilik untuk Iman berehat tu. 

1bilik
simple deko

1bilik2


1iman
pintu masuk.

Baju.
Beli dekat Aeon je sebab memang tak sempat nak suruh mak aku tolong jahitkan. Semua ni pasal kononnya nak ada warna tema bagai, last-last beli je. Nasib ada saiz Iman, harga pun murah je.

1baju
Baju Melayu Iman.
Peralatan Untuk Cukur Jambul

Mulanya memang bercadang nak ada sebiji kelapa siap deko bagai, sekali tak sempat. Sudahnya ambil je air kosong, letak bedak dan air mawar kot.

1b
atas
kiri : bunga rampai
kanan : sepatutnya kelapa, tapi di midenkan, hahaha

bawah
kiri : close-up , sepatutnya kelapa tuwww. tak apalah, asalkan ada daun kelapa, pun boleyyy
kanan : bekas isi duit

Bunga Telor
Fully provide oleh MIL aku. Diayang merebus telor, bawa bunga telor dari Nenasi Pahang dan adik-adik ipar yang tolong masukkan telor dalam sampul dekat bunga telor ni

1bungatelor

Goodie Bag

1goodiebag
isi dalam ni gabungan dari famili aku dan famili suami.
TQ Tag
Juga DIY.

DSC_0820-1


Centerpiece

a
tak jumpa pula pic yang clear :(
Simple Deko
 #1
1deko


#2
1deko2


#3

DSC_0821-1

7 comments:

  1. Sangattt cantik deko2 majlis akikah cukur jambul baby iman....pandai mummy lara deko sendiri...pasti jimat dan keseronakkan berganda sbb hasil air tgn mummy sendiri buatkan utk anak tersayang.....i likeeeeeeeeee vote to all ur pic lara...nanti nak amik idea sikit nk wat majlis akikah qaiser nanti...x tau bila...tggu masa sesuai nanti :)

    ReplyDelete
  2. cantik tulisan...hahahahah

    teka siapa yg malas login...

    ReplyDelete
  3. wahhh meriahnya..dah mcm kenduri kawen iman pula..he3

    ReplyDelete
  4. nice la lara..kire rajin n gigih apa u buat ni. i ni jenis malas gile kot.semua nk org buatkan.xde masa nk DIY2. nk org buatkan = kene sedia duit , duit pn ciput cmne? haha. end up nya i main buat saja2 je just pentingkan yg akikah tu je ha.yg lain sampingan.how i wish i creative and rajin DIY like u (and other mommies!). apsal la aku ni malas sgt haaaaaaaa hahah

    ReplyDelete
  5. alahai mummyyyyyyyyyyy..rajin nye..
    nad aritu kengkonon siap bli jar nak mendiy..sudahnyeeeeeeeeeee..kelaut!!!!!
    haahahhah..mmg xdan la nak DIY..nak jage anak..balik umah rambut dah tercacak!
    hahahhaha

    ReplyDelete
  6. rajin.... tak mampu nak buat semua tu... :D

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...