nuffnangku

Wednesday, November 7, 2012

Sekitar Majlis Kesyukuran Dan Cukur Jambul Ziyadh Iman.

Alhamdulilah. Dah selesai pada 27 oktober 2012 hari tu.

a
E-invitation, edit simple je yang penting message sampai ,hehe.
Hari tu ingat sempatlah nak update terus tapi tak sempat. Refer entri ini : Majlis Kesyukuran Dan Cukur Jambul Ziyadh Iman
Ayat cliche seorang mama : anak dah bangun nak susu / anak nangis. Hee. Sebenarnya majlis kesyukuran ini, hajat ayah mentua sebab dapat cucu baru. Tapi tak dapat buat dekat Nenasi, Pahang sebab ayah aku tak sihat. Kalau buat juga, kemungkinan besar ayah dan mak aku tak datang lah. Jadi lepas berbincang, maka buatlah di rumah aku. Tapi memang kos majlis ni di tanggung bersama to'ki - tok, papa dan atok-nenek Iman. Bertuah Iman, begitu disayangi. Alhamdulilah.

Majlis ni memang simple, jemputan pun tak ramai dalam 50 - 70 pax je. Buat masa Raya Haji kedua hari tu. Menu, nasi beriani.

Iman sepanjang hari tu, macam biasa je. Tak ada cranky atau merengek. Well, dah masuk 5 bulan ni memang dia makin tak banyak kerenah, alhamdulilah. Masa hari tu dia memang jadi center of attention lah, siap dengan panggilan pengantin lagi. Paling senang, Iman ni memang tak kisah siapa-siapa pun yang dukung dia. Hihi.

Ini turutan sepanjang perjalanan majlis.

Sebelum 
Masa ni orang masjid sedang baca doa selamat dan tahlil. Memang sengaja tak pakai kan dulu baju melayu dia awal-awal, sebab takut dia rimas. Pengantin mestilah kena selesa kan. Hee.

1before
Siap tidur lagi tu. Dan berehat-rehat,angkat-angkat kaki di katil sambil minum susu

Bacaan Doa Selamat, Kesyukuran dan Tahlil.
Majlis di mulakan dengan bacaan doa selamat sebagai tanda kesyukuran di kurniakan zuriat, kemudian di ikuti dengan tahlil.
DSC_0638
Separuh dari jemaah masjid yang sempat ku ambil gambar mereka. Separuh lagi, tak sempat, segan.hehe.
Marhaban
Lepas habis je bacaan doa selamat tu semua, kumpulan marhaban di bawah Jab. Agama Islam Melaka ni pun datang dan mengambil tempat. Siap semuanya sedondon. Sayu hati dengar. Dalam sejam jugalah diorang bermarhaban ni. Masa tu lah aku cepat-cepat siapkan Iman.

1marhaban2a
sedondon
Cukur Jambul
Masa ni Iman rilex je, siap boleh hisap jari lagi. Nasib baik dia tak melalak atau rimas sebab panas ke apa.
edit4
Jambul cari makan dah kena gunting....


1cukurjam
Sekitar Majlis Cukur Jambul, Iman sungguh rilex :)
Tetamu
Compile je gambar ye, nak letak satu-satu kang, jenuh pula korang nak tengok :)
1tetamu
antara yang hadir.
next entri : candy buffet, bilik Iman dan deko etc.

1deko2
next entri tau.




p/s : Etty ngengada. Kalau tak, dah boleh jumpa u daa.

2 comments:

  1. hahahah abislah glamer i tau....

    etty yg rajin nk login...

    ReplyDelete
  2. wah..meriah sekali..mesti iman seronokkan

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...