nuffnangku

Friday, November 9, 2012

Realiti Sebenar Tentang SAHM.

SAHM : Stay At Home Mom !

Siapa tak nak kan? Lebih-lebih lagi bila dah ada anak, perasaan untuk jadi SAHM adalah sangat membuak-buak. Macam tak boleh nak ditahan-tahan lagi. Setiap masa bila menghadap kerja, mesti fikir tentang SAHM. Bangun tidur mesti fikir SAHM ( kecuali sabtu ahad lah kot? hehe).

Dalam dunia ni, tiada apa yang mudah.
Tiada apa yang tiada risiko. 
Tiada apa yang tidak ada kebaikan dan keburukannya kan.


ini benar!




8 comments:

  1. hihiih... masa anak kecik je fikir mcm tu yunk... bila da besar sikit.. kita fikir... duit2.... nak beli itu...ini.... :D

    ReplyDelete
  2. bestlah..........boleh bangun lambat....krooohhhhhhhhh

    yg malas login. etty gojes.

    ReplyDelete
  3. mmg nak sgt jaga anak sndiri.nak jadi wahm pun rasa nye xmampu sbb xdisiplin.kang sebuk dgn anak n anak tdo kita pun sama2 zzz...hehe

    ReplyDelete
  4. Hello there.
    Hehe...funneyh lah this entry post.
    Im a SAHM. Actually taklah crucial sgt pun seperti yg digembar gemburkan itu :p

    ReplyDelete
  5. Hello there.
    Hehe...funneyh lah this entry post.
    Im a SAHM. Actually taklah crucial sgt pun seperti yg digembar gemburkan itu :p

    ReplyDelete
  6. Betull..rasa macam nak SAHM je since da ada anak ni..tapi memikirkan duit duit duit nak bayar itu ini nak shopping untuk anak terus rasa macam tak boleh plak..hihi..Vee i perasan u punya header asyik bertukar..U buat header tu camne..simple n nice.

    ReplyDelete
  7. Heheheh its true dear...now no MC for our baby...kita sakit pun sanggup jaga...thats mummy! ;)

    ReplyDelete
  8. yes..ramai org ingat SAHM tak banyak kje..tp skrg nih most SAHM pun bkn duk buat kje rumah je..side income kdg2 lg byk dr org yg kluar p kje..dunia di hujung jari kan..hehe..
    saya pun bercita2 nak jadik SAHM..tp kne btul2 biznes stabil br bole pk nak quit kje..tgk my fren br umo 30 dah benti kje petronas sbb side income lg byk dr kje mkn gaji..mcm tuh barulah berbaloi nak benti kje kan?now saya pun cuba ikut jejak langkah dia..dia boleh kenapa kita tak boleh kan?alangkah nikmatnye dapat tgk anak2 membesar dpn mata kita..
    alamak terbebel panjang plak..semangat SAHM punye psl..hihih..
    nway, kalau ada yg nak join our grup melangkah menuju SAHM, bole emel saya farafadzil@gmail.com :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...