nuffnangku

Wednesday, September 5, 2012

cabaran.

Kesat peluh, pheww!
Selama ni, aku tinggal dengan mak ayah. Sejak berpantang, sampai sekarang. Jadinya, aku memang belum pernah lagi handle Iman sendiri, tanpa bantuan mak, ayah, adik atau suami. Aku akui aku nerves giler nak jaga dia sorang  - sorang.
Aku risau. Takut macam  - macam.
Tapi aku rasa lambat laun aku kena juga handle dia sendiri, kan? Makanya, aku berani  - beranikan diri bawa balik iman ke kl. Memang nerves oit nak handle dia. Kadang  - kadang aku tak sempat buat apa  - apa pun sebab dok hadap dia. Entah apsal bila berdua je dengan dia, macam tak boleh aku jauh sikit dari dia. Asik nak berkepit sambil berdukung okehh.
Tapi bila dah nak malam, papa dia pun ada kat rumah dah, hilang terus perangai dia yang macam tu. Entah lah. Nanti aku sambung cerita pengalaman aku pertamakali jaga anak nan seorang ni ye, dia dah bangun. Better aku cepat sebelum dia menangis mengamuk macam kena dera, padahal hanya nak susu dan hanya nak dukung. Mesti jiran tetangga  ingat aku ni kejenya dera anak je sebab siang je anak aku kejap  - kejap menangis. Grrr. Malam tak ada pula dia berperangai macam tu.
Arghhh. Patah pinggang.
Double stress.
Kang kalau dia tidur semula, akusambung cerita. Kalau tak tidur, laikali la ye. Tata.
Published with Blogger-droid v2.0.8

1 comment:

  1. chaiyokk vee! iman, jangan buli2 mama ye sayang.muaahhhh

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...