nuffnangku

Tuesday, August 28, 2012

Iman melawat baby Zahra Zulaikha.

Pada syawal yang ke 6 ( 24 Ogos ) .

mempersembahkan baby Zahra Zulaikha binti Ahmad Jasmin
 2.7kg 
12: 06 AM, 7 Ogos 2012.
normal delivery ( induce )
si comel Zahra yang sedang syokk tidur.

Mulanya pagi tu kitorang merancang nak pergi jalan-jalan bawa Iman, kononnya nak pergi Pavilion. Tapi bila matahari dah naik pun, anak bujang sorang ni sambung tidur lagi. Nak kejutkan semata-mata nak berjalan, kesian pula. Dia baby, kalau bawa jalan-jalan pun, bukan dia rasa apa-apapun. Kalau kejut dia bangun, buat penat badan dia aje.Akhirnya kitorang tak ke mana, cuma malamnya memang dah plan nak pergi melawat Zahra dengan Uncle Apis sekali.

Iman buat muka ape tu, nak? 
Memang aku nak sangat tengok baby Zahra ni. Sebab aku dan suami, memang rapat dengan umi dan ayah baby Zahra ni. Di sebabkan baby Zahra lahir dekat Hospital Seremban, maka memang payah sikitlah aku nak pergi melawat. Eh payah banyak. Dan lepas lahir beberapa hari, baby Zahra balik berpantang dekat Sepang, rumah umi Zahra. 

Inilah kali pertama Iman bertemu Zahra. Dua-dua anak baby kho-pandan junior gituww!~

Masa ni tengah rilex2. Cuba tengok dua orang ni sedang buat apa? Bapa mithali i
tell you!!
Zahra sedang di dodoikan oleh ayah dia.
Iman sedang di susu kan oleh papa dia
Dua-dua papa dan ayah ni kusyuk je jaga anak masing-masing. Ayah Zahra asik dodoi-dodoikan anak dara dia manakala papa Iman pula sedang bagi susu pada Iman. Macam nursery you! Memang ayah dan papa mithali lah dua orang ni. Tak sangka, berubah sampai begini diorang ni demi anak. Alhamdulilah. Bertuah Zahra dan Iman.




p/s :
1) Tapi kan Iman sempat poo poo kat rumah Zahra T_T . Berpeluh mama dan papa kena basuh, hehe. 
2) balik tu ada road block, roadtax dah buat tapi tak dapat lagi. Syukur tak ada apa-apa masalah.
3) sungguhpun sampai rumah pukul 1 pagi, Iman tak kembong dan tak ada apa-apa, syukur again.

3 comments:

  1. orang laki kalau manjekan anak..tidorkan anak..susukan anak nampak sweet ek..:)

    ReplyDelete
  2. hihi comel je tengok kalau org laki jaga anak

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...