nuffnangku

Wednesday, August 22, 2012

Baju Melayu Pertama Ziyadh Iman.

Yes! Inilah dia.

DSC_0948
err, nampak tak apa yang pelik dengan gambar ini? yang tukang interframe tu... hahahah.
Baju Melayu pertama dalam hidup Ziyadh Iman. Saja buat Baju Melayu Johor, sebab rasa macam comel je kalau baby yang pakai. Tema kitorang pilih sempena sudah berkeluarga ' kecil' ni adalah warna turqouise. Seronok tu bila bergambar, ada tiga orang. Pula tu pakai baju sama warna gitu. Tahun lepas bila bergambar, ada dua orang je, hahaha.

DSC_0031

Sudah tentu baju ni ada sentimental bagi mama Iman dan bila Iman besar nanti, akan jadi sentimental value pada dia juga sebab ini baju melayu pertama Iman dan ini dijahit khas oleh nenek Iman. Bukan senang ok nak jahit baju yang bersaiz 'kecik giler' ni. Jenuhlah mak aku buntang mata bila jahit baju ni.

DSC_1078
Iman bersama hero dia.

Walaupun Iman pakai beberapa ketika je ( sebab lepas tu dia tertidur, grrr) tapi sempatlah Iman berposing dengan bajunya sebagai kenangan di hari raya yang pertamakali nya dia sambut dalam hidup dia. Baju dia fit perfectly sebab mak aku memang ambil ukuran yang betul-betul tepat dengan badan Iman. Aku tukang ukurnya. Itupun seksa sebab comel bebenor.

3 comments:

  1. comelnyeeee....dah la pakai mitten lagi...

    ReplyDelete
  2. bestnye mak u jahit kan utk iman..
    i bli ready made sepasang dgn papa nye..
    tp opcos la gelebeh..nk buat cemane..mama nye nih ha yg nk sgt bli kan baju melayu pertama utk mikhail..hihi..neway, selamat hari raya dear.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...