nuffnangku

Monday, August 27, 2012

Aidilfitri 2012.

Dah masuk hari ke berapa raya baru dapat update.

Tahun ni adalah tahun kedua aku beraya sebagai isteri orang dan juga tahun pertama aku sebagai mak orang. Best sangat bila ada anak ni rupanya kan. Tahun ni giliran raya pertama adalah di rumah aku :) sebab tahun lepas raya pertama adalah di rumah mertua. Tapi kitorang tetap balik beraya di rumah mertua pada raya kedua sampai raya ke empat. Husben dapat cuti seminggu ( lepas raya) jadi memang syok lah kami bertiga bersama-sama sempena syawal ni kan.

Raya ke empat kitorang singgah rumah kitorang kat KL tu. Aku rindu sangat nak balik rumah sendiri. Sekejap pun jadi lah. Walaupun aku dah habis pantang, tapi buat masa sekarang, aku masih duduk rumah famili lagi. Dari raya ke empat sampai raya ke enam, kitorang duduk bertiga je kat rumah tu. Memang heaven lah rasanya. Best sangat bila dapat bersama bertiga sebagai famili 'kecil' . Aku jenis tak kisah pergi mana-mana pun asalkan anak dan suami ada bersama.
syawal4
kami, syawal 2012. [ our family portrait ]
Warna tema kami tahun ini adalah hijau turqouise. Dalam banyak-banyak family portrait yang kami bertiga ambil, hanya sekeping ni aje yang menjadi sebab kami bertiga pandang kamera. Terutama si Iman tu la susah sangat nak pandang kamera. Biasa tu kalau camwhore senang je dia pandang kamera T_T . Tapi muka Iman memang muka mengantuk. Tengok mata dia pun dah boleh tahu, hahaha.

syawal6
see, bukan senang kami bertiga nak sepakat pandang kamera, terutama si kenit ni. hahaha
Gambar atas ni gambar candid. Payah sangat nak ajak si kenit ni ber ' family portrait' .

syawal1
Iman sabotaj gambar family portrait keluarga kita, nak.
Masa ni memang Iman dah terlalu mengantuk. Tapi aku nak juga bergambar gaya macam ni, maka dukung Iman pun, dia rilex je boleh tertidur macam itu. Sabar jela. Oh ye, inilah hasil baju d.i.y aku. See tangan aku. Kembang kan. OMG!~ Aku pilih kaftan sebab ini je yang ok kat badan aku. Jangan haraplah nak berkurung moden bagai. Memang tak ok. Grrrr.

Manik kat baju tu settle malam raya. Sedih tau. orang lain, malam raya dah elok-elok je iron baju bagai, aku ni hegeh-hegeh nak menyiapkan manik-manik yang aku dah buat separuh jalan. Tambah pula malam tu, entah apsal Iman ni payah sangat nak tidur. Tidur lambat dan bangun awal pula dia. Nasib baik lah papa nya ada, jadi tukang dodoi. Kalau tak, alamatnya tahun ni sangat sadis lah sebab ku tiada baju raya. Hagagaga.


syawal3
Family portrait yang kedua. Tengoklah Iman tu buat apa tu. Hahahah.
Famili aku makin bertambah. Ingat lagi dulu kami berlima je. Lepas itu jadi berenam. Sekarang dah bertujuh, alhamdulilah. Syukur. Tengok gambar ni elok je semua kan, tapi jangan tak tahu, sebelum semua elok macam dalam gambar, puas kot semua jadi lintang pukang sebab kitorang nak ambil gambar sefamili macam ni, tapi masa tu Iman tidur. Bila dia bangun je, masing-masing cepat-cepat bersiap pakai baju raya segala. Bermekap cepat-cepat. Iman orang yang paling last pakai baju melayu sebab kalau pakai awal-awal then nak tunggu mama, makcik-makcik dia bersiap, aku rasa dia siap mengamuk sebab panas ataupun baju melayu tu dah selamat kena muntah.

Iman bangun tidur, mesti nak minum susu dulu. So sempatlah kami semua lintang pukang bersiap capai apa yang sempat. hahaha. sebab biasanya lepas dia minum susu, tak lama lepas tu mesti mamai nak tidur. Tapi, nasi sudah jadi bubur. Iman tetap TERTIDUR juga, hahahah. Nasib la Iman oi. Asalkan ada juga gambar kamu dalam ni.

syawal8
bersama famili Abang Syariff dan Paksu.

syawal7
atas : husben dan famili abg syariff
bawah : Iman with his cousin2. Alahai, Iman dah separuh bogel. panas,hahaha.
Masa Iman balik beraya di Pahang, dia tak banyak beragam. Syukur sangat.
syawal9
Iman di Kampung papa.
Serius seronok beraya ni bila ada anak. Paling seronok bila dapat duit raya semula WALAUPUN Iman yang punya. Hahaha. Duit raya Iman memang kitorang tak usik. Sebab nak buat saving untuk dia nanti, InsyaAllah.

Lagisatu bila ada anak ni, timing selalu lari. Konon-konon nak keluar berjalan pukul 2 petang, tapi bila anak tak bangun-bangun, memang aku tak kejutkan pun. Aku biarkan je. Sebab baby lagi. Bawa berjalan pun, apalah yang dia tahu kan. Mama papa je excited lebih, anak terlentok liuk keletihan, memang tak best lah. Kesian baby tu. So macam kitorang, kebiasaannya akan tunggu Iman bangun dulu, then baru siap-siapkan dia. Pernah sekali masa kitorang kat rumah KL tu, mamanya dah excited giler nak pergi Pavilion. Punyalah bersiap bermekap bagai, sekali toleh, Iman dan papa dua-dua terlentok. Dengan hati berkecai, mama nya lap mekap semula, dan join tidur sesama. Hahaha. Tak mengapalah, demi anak. hahaha

1 comment:

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...