nuffnangku

Wednesday, July 11, 2012

salah faham mengenai entri : bila melawat newborn baby,jangan buat ini,please. (tolong jangan salah faham lagi)

entri lepas bertajuk "bila melawat newborn baby,jangan buat ini,please" dah buat beberapa orang salah faham. aku bukan kata jangan datang melawat baby. tidak. aku cuma kata ada beberapa perkara yang perlu kita elak atau cuba tak buat bila melawat baby baru lahir.

siapa tak suka tetamu datang rumah melawat baby, aku pun suka. cuma ada beberapa adab yang perlu kita jaga bila melawat rumah orang yang mungkin kita sendiri terlepas pandang. itu aje.

aku dah draft kan entri tu, supaya tiada hati yang berkecil ye. jangan salah faham lagi. tetamu itu membawa rezeki- ye,aku pun tahu. tapi adab dalam melawat rumah orang dan adab datang rumah orang bila ada baby baru lahir, perlu dijaga.itu sahaja. muktamad.

10 comments:

  1. betul,melawat dibolehkan..
    cuma cara kena betul.

    ReplyDelete
  2. eerrrkkk...macamane ley salah paham tu..mesti tak bace betul2..hurrmm...tapi ape yang awak nyer pendapat tu betul..memang reality nyer...bagi saye..semuanyer tepat..mengikut pengalaman..tak per ar..orang kalau dah salah paham memang tak ley wat ape ar..biaukan ajer..

    ReplyDelete
  3. hi..
    ada yg kisah ke tentang pendapat u tu?hehe..sebenarnya i rasa logik jgk menda tu tau..betul pendapat u tu..i sokong dan sangat membantu..
    :)

    ReplyDelete
  4. I think u make a point there n i am with you about this.

    ReplyDelete
  5. Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P : btul tu.mmg patut pun kite pergi melawat baby baru lahir,Islam pn galakkn.cume kene la jg bbrapa adab ms melawat.. :)

    aTy _faRed~ : hihi. mgkin org y bc tu x bc btul2...then mgkin die slh fhm smpai pk sy ni mcm x suke nk trime tetamu... padahal maksud sy len..tu la biarkan je...:)

    Lovely Love.. hehe.thnx dear...xpela,ade y kurang fhm ayat i atau mgkin x bc btul2 kot..then pk i mcm xsuke tetamu dtg umah lawat baby..xpela,i xmau plak ade yslh fhm lg :)

    ReplyDelete
  6. intan nurashid : thnx dear...i pun just sharing ape yg i rs logik n dpt mbantu sesiapa yg nak melawat newborn baby.. thnxxxx :)

    ReplyDelete
  7. syima, hehe...ala,y basic2 je..tp ade y slh fhm..maka,i x publish daa..hehe.. :)

    ReplyDelete
  8. ala vee...tak sempat nk baca...kenapa?

    ReplyDelete
  9. sokong sgt2...kena behave kan...yelah ibu masa pantang lagi2 kena byk berehat so kena fhm2 kan :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...