nuffnangku

Sunday, January 30, 2011

khurafat,best ke?

best ke?

hmmm.nak tengok,tapitak tahu bila

persoalan

DSC_0084-2

setiap manusia ada persoalan yang harus dirungkai.dirungkai atau terungkai,terpulang pada nasib diri.
kalau nasib baik,semua persoalan dalam kepala bakal terungkai dengan sendirinya.
kalau nasib tak baik,sampai bila-bila pun ralit mencari jawapan pada persoalan.
kalau nasib sedang-sedang(hahahaha)terungkai tapi dengan cara yang sadis.
entahlah kan,untung nasib diri kita,siapa yang tahu.Hanya Allah yang maha pengetahui.
sesiapapun kita,janganlah terlalu sombong mengatakan kita terbaik dan merendah-rendahkan orang lain.
nak puji diri sendiri,silakan.
tapi jangan sampai menjatuhkan orang lain.

persoalan hidup ini,macam satu perjudian.atau mungkin satu percaturan.hari ini kita di kiri,mungkin esok lusa di kanan pula.atau mungkin silih berganti.kalau persoalan yang dihadapi tiada jawapan,beristighkharahlah.tetapi hanya orang yang berani dan kuat sahaja mampu melakukannya kerana jawapan yang diberikan InsyaAllah jawapan yang terbaik.

tetiba teringat lagu 'suratan atau kebetulan'


Kita asyik membicarakan

Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan


Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Wednesday, January 26, 2011

DSC_0014-2

DSC_0012-2
cantikkan pelamin nya.

DSC_0017-2
tolong abaikan muka saya yang langsung tak bermekap.jeles tengok mereka dengan mekap yang lawa (-_-)'

DSC_0024-2
bridemaids yang setia and patuh

DSC_0032-2
me again with no make-up

DSC_0037-2

DSC_0041-2
riang gembira tak bleh bla.

DSC_0044-2
muka normal

DSC_0045-2

semua sudah .......kiok.

DSC_0046-2
sedih!

DSC_0047-2
pengapit yang menawan

DSC_0049-1-3

lastly..

malam berinai besar

salam pembaca,
seperti yang dijanjikan,hari ini saya gigih untuk update gambar-gambar pengantin seperti yang dijanjikan.tapi majlis berinai kecil,nampaknya saya tertinggal dalam memory card di hometown.huawawa!yang ada hanya yang disertakan di bawah ini.
silalah jamu mata anda dengan hasil seni yang memang tak kreatif langsung tapi bergaya.cheewaah.

DSC_0002-2
sangat menawan!!

DSC_0001-2
pandangan dari belakang.

DSC_0007-2
isteri harus taat pada suami.owh,syahdu nya.

fariza anggun dalam busana berwarna putih.putih itu warna favourite saya.

DSC_0019-2

putih.warna kegemaran saya.sejak bila?tidaklah saya tahu.
begitu juga turqouise dan warna merah.
bila pertama kali memandang baju putih ini di kamar si pengantin,hati terus mencair dengan enaknya.hehe.
kemudian si cantik ini pula pakai untuk malam berinainya.ah,malam berinai yang sungguh anggun.
ok,saya kesuntukan masa untuk upload banyak-banyak gambar busana ini.
so nantikan the next entry ok.
dan masa itu boleh cuci mata banyak-banyak dengan baju dan mekap pengantin yang alahai memang cun ,memang da bomb la.

tunggu update seterusnya ok.stay tuned,muaah..

Monday, January 24, 2011

akad nikah Fariza Gadis Melayu Musim pertama. 21Jan2011 .

DSC_0500-1

DSC_0284-1


21 Januari 2011.
cuaca baik.tidak hujan.cuma saya yang kurang sihat.ngeegege.
majlis pernikahan Fariza,telah berlangsung dengan jayanya.hanya sekali lafaz sahaja,dia sah menjadi isteri pada suaminya,Hasnal.sama padan,sama cantik dan benarlah itu adalah sebaik jodoh yang telah diciptakan oleh Allah sejak di Loh Mahfuz lagi kan.semoga mereka kekal bahagia hingga ke syurga.bercinta selepas perkahwinan itu lebih indah sebab ia mempunyai matlamat yang dapat diperindahkan dengan cara yang halal dan diredhai :)

mengenali Fariza selama berbelas tahun,membuatkan ianya bukanlah mudah untuk melepaskan dia pergi.dari melihat dia hanya seorang budak sekolah rendah,menjadi gadis remaja sekolah menengah dan seterusnya sebagai seorang wanita,dia tetap akan menjadi sahabat saya tapi keadaan itu pasti berbeza bila sudah berumahtangga kan.separuh dirinya bukan lagi bersama saya.dan kehilangan itu tetap akan terasa sampai bila-bila.

tapi saya melepaskan dia pergi pada lelaki yang sangat mencintainya.apalagi yang lebih terbaik dari itu kan.terlalu banyak kenangan yang kami lalui bersama tapi semakin dewasa,ia semakin berkurangan kerna kami kini dua manusia berbeza yang hidup dalam dunia berbeza.tidak lagi bersama dalam satu sekolah atau seuniversiti.dalam meniti usia dewasa,terlalu banyak konflik,terlalu banyak drama dan terlalu banyak babak yang mana akhirnya kami sedar ia hanyalah cerita zaman muda kami.sekarang ni la cerita zaman muda kami :)

saya dan dia,memang berbeza.saya memang jenis manusia yang susah orang nak rapat or kenal.saya tidak peramah atau periang.dia berbeza.jadi orang yang stay dengan saya,adalah orang yang penyabar.kalau bercinta pun,susah nak kekal lama,sebab saya ada 1001 macam perangai yang perlu ditangani.

saya berharap agar dia sentiasa bahagia dan ingat selalu pesan saya,walau apapun yang terjadi,tetaplah jadi isteri yang taat dan setia.kerna hanya itu antara kunci ke syurga di akhirat nanti.

ok,saya terlalu banyak membebel,biasalah sedih.feeling macam ibu lepaskan anaknya berkahwin la plak.over hokeh!hehehe.
mari layan gambar-gambar yang diambil menggunakan kamera saya,ada yang diambil oleh saya,dan ada diambil oleh orang lain.


SEBELUM MAJLIS AKAD NIKAH :
DSC_0237-1
disiapkan oleh Fairuz/ along.

DSC_0154-1
cantikkan baju nikah Fariza?kurung moden yang dibuat ala kebaya.

DSC_0224-1
merahnya inai kan.

DSC_0198-1
cantikkan?

DSC_0186-1
lupa pulak nak rotate gambar ni.hish.

DSC_0303-1
berdebar menanti saat di ijab qabulkan

DSC_0307-1
merenung jauh pada masa depan ke?

DSC_0318-1
bersama si pengapit yang setia.

DSC_0275-1
di dalam cermin itu,orang kuat Fariza-cik Hunny.

DSC_0334-1
sempat lagi berposing gewdiz sementara menanti ketibaan pengantin lelaki dan tok kadi. :)

SEMASA MAJLIS AKAD NIKAH DIJALANKAN :

DSC_0369-1
giler ah,pengantin perempuan pun kena soal bermatian oleh tok kadi ini.garang dan serius pulak tu.aku yang menanti dari jauh pun,naik gugup.kesian fariza.hendak duduk sebelah dia,macam tak smepat,akhirnya kami membiarkan dia seorang berhadapan dengan tok kadi tersebut.

DSC_0386-1
peace.memang sempoi Fariza ni,dalam debaran itu sempat lagi posing.

DSC_0392-1
tok kadi itu bercakap terlalulah panjang.tengok saya di sebelah.sudah boring or larut terus.hehe.

SELEPAS SELESAI :

DSC_0407-1
saat yang sayu sangat.

DSC_0500-1
duduk di pelamin akad nikah sementara menanti untuk upacara batal air sembahyang.

DSC_0455-1
gembira setelah selamat semuanya.

DSC_0445-1
sweetnya.

DSC_0484-1
bersama famili pengantin perempuan.

untuk sahabat,
semoga bahagia(sob sob sob) baiklah,nak pergi nangis sekarang juger.

: tunggu ye update untuk malam berinai dan persandingannya pula.akan saya update dari masa ke semasa.
: review tentang pelaimn dan mekap serta busana juga akan di update dari masa ke semasa.

Ayu Raudhah yang cantik telah selamat bernikah

Ayu Raudhah atau nama sebenar Raudhah Abu Bakar @ Che Wan, 27, dan Mohd Zaquan Adha, 24, dinikahkan imam masjid berkenaan, Mustafa Kamil Abdul Jamil berwalikan abang pengantin perempuan, Rosidi Che Wan dengan mas kawin RM1,888 pada jam 3.45 petang.

Ayu mengenakan busana rekaan Man Kajang yang berwarna krim.memang cantik,menag da bomb.dah tuan punya badannya pun cantik,pakai apapun memanglah cantik.kan?
sukanyalah melihat busana dia ni.dan gaya ala hoodie ni memang meletops.














Sunday, January 23, 2011

akad nikah 21 Jan 2011

gambar ini diambil oleh saya.
walaupun saya ini hanya jurugambar amatur yang -amik gambar sendiri bolehlah-cuba ambil gambar siti nurhaliza atau erra fazira ke?gigil babe.hehe.

tapi.ini bukan wedding saya.ini majlis akad nikah sahabat saya yang telah berlangsung pada 21 Januari 2011.dalam simpanan saya,ada terlalu banyak gambar-gambarnya yang cantik.akan saya upload nanti ye.

dan saya akan review serba sedikit tentang wedding ini nanti.InsyaAllah.

untuk si pengantin,
semoga perkahwinan ini menjadi jalan untuk bercinta hingga ke pintu syurga.sabar dan tabah menghadapi liku-liku kehidupan berumahtangga.

Tuesday, January 18, 2011

kau fikir kau lawa?.sudah la rupa macam ugly betty je .

kau fikir kau lawa?hahaha.tak ada.tak ada.
saya tak pernah fikir saya lawa.entri ini diupdate untuk release tensen saya dengan bebanan kerja yang tak pernah sudah-sudah membebankan kepala otak saya.ini hanya 1 interprestasi diri dan manipulasi diri secara kecil-kecilan.saya tahu saya seorang perempuan biasa sahaja.hehe,mari layan gambar-gambar yang saya ambil ketika tahap kesenggalan saya memang tinggi.tengah-tengah orang ramai pun galak buat perangai.haha.terima kasih untuk si airiena yang sanggup jadi jurugambar saya.kami gigih angkut kamera berat itu ke hulu-ke hilir ok.dah la berat,jalan bersesak dengan orang ramai pula.adoyai.tapi demi kerana kegilaan berposing dan kerana kegemaran untuk menjadi photographer,saya gagahkan juga diri ini menyandang kamera berat itu.huh.

tapi saya hanya jurugambar amatur yang men tekan je kamera itu,hahaha.

DSC_0137-2

DSC_0067-2

DSC_0066-2

DSC_0085-1

DSC_0082-1

DSC_0080-1

DSC_0077-1

DSC_0065-1

kau fikir kau lawa?hahaha.lawa dengan muka yang sengaja di huduhkan.sebenarnya ini lebih kepada cita-citaku menjadi ugly betty!ngeegege.
blog ini memang banyak gambar sebab si penulis ini gila bergambar dan gila mengambil gambar.harap maklum.heheh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...