nuffnangku

Sunday, September 11, 2011

beraya bersama Kho-Pandan Fellas yang awesome.

Assalamualaikum.


Semalam hari yang best sebab pergi ke majlis open house Kho-Pandan Fellas.kitorang plan ketika dekat hendak raya,kalau tak silap.dan semestinya idea asal adalah dari ahli-ahli tegar Kho-Pandan Fellas sendiri,sid dan apis.

eh,Kho-Pandan Fellas tu apa pula ek?

sebenarnya susah hendak describe , sebab semua macam saling berkait-rapat.macam contoh , mula-mula aku kenal suami aku.ketika itu dia berkawan dengan Apis,Tomat,Uwais. maka,aku mula kenal mereka bertiga. kemudian,kenal pula dengan Zira, girlfriend tomat. kemudian kenal pula Ajie,Awid dan Lan, adik wais dan tomat. kemudian kenal pula tobek.selepas itu Sidi(sid Ace) dan kemudian tunang tobek -Shiera,Farah dan Wani,girl Wais dan Sid.begitu lah aku rasa mereka semua pun saling kenal dari cara yang lebih kurang sama.dan kalau kitorang free, mungkin pergi dinner sesama, atau attend wedding orang lain sesama.malah,pergi bercuti pun pernah bersama ramai-ramai.

dalam tak sedar, jadi rapat.
maka, dengan suka-suka tubuhkan Kho-Pandan Fellas.
tapi dari pandangan aku, selepas adanya group ini,masing-masing macam lagi berusaha memberikan komitmen setiapkali ada apa-apa planning.dan lebih meriahlah bila ada je planning yang bakal dirancang.

cukup setakat itu,explanation tentang dari mana dapat nama tu.oh lupa,nama tu diberi oleh Apis.ok,sebenarnya aku hendak update tentang open house yang kitorang buat semalam iaitu pada Sabtu, 10 September 2011, pukul 8 malam. disebabkan masih ramai yang belum berkahwin, maka kitorang buat potluck. untuk memudahkan setiap orang. Dan masing-masing yang datang bawa bersama sekali menu yang disediakan. dan untuk pengetahuan korang siap ada dress code ok-kelass kau,jahh! ho ho ho horlick! >.<

dress code :
lelaki- baju melayu
perempuan-berbaju kurung
dan setiap ahli kho-pandan,mengikut dress code yang telah ditetapkan :)
nak mati ke kalau tak ikut dress code yang ditetapkan?pengetua ada ok!

kho-pandan fellas
Ahli Kho-Pandan yang terlibat.
atas : tobek.shiera.farah.sid
kiri : apis. wais
kanan : zira. shamsyul
bawah : tomat. lan. ajie. lara
tengah : pic kami semua.

gelagat mereka SEBELUM majlis bermula.

openhse-bforemajlis-1
of coz candid.suasana real punya sebelum majlis bermula :) as u can see,dalam 3 pic yang diletakkan,betapa sibuknya tok pengetua sebagai organizer. siapa lagi Apis lah.

done-makanan sudah siap di susun atur.
openhse-food3-1
potluck.

makanan sudah siap disusun atur.so tunggu apalagi? makan lah!!!

Wait!
giler ke nak makan dulu, tok pengetua belum berucap lagi lah,mana boleh makan :P

Sesi berucap oleh Tok Pengetua.
YB kampung pisang again
Tok Pengetua sedang berucap.

YB kampung pisang
tengok tu.dengan tangan-tangan sekali.ajie amik video :)

selepas apis,wakil partner masing-masing pula membuat ucapan.
openhse-suasanamajlis-1
inilah suasana ketika ucapan dibuat.kemudian,Ajie membaca doa.dan selepas itu makan.

selepas itu, haruslah amik gambar- family picture
openhse-familyphoto'-1
our Kho-Pandan Fellas( family picture) for this year :)

openhse-camwhore1-1
juga ini.bersama tetamu-tetamu jemputan ahli kho-pandan.

begitulah berlalunya majlis Open-House ini, simple dan meriah sebab rasa macam betul-betul berhari raya.dengan baju melayu dan baju kurung/kebaya masing-masing.dengan lagu raya yang berkumandang lagi. aku rasa lainkali kita boleh buat lagi potluck ni walaupun bukan majlis hari raya ke apa.sekadar merapatkan silaturrahim.

ok.cukuplah update untuk kali ini.bye.
Eh,tunggu kejap!!
 l
 l
 l
 l
 l
 l
 l
 l
 l
 l
 l
 l
V
sedikit bingkisan untuk kali ini . mari lihat rupa comel dari kami semua.


freeyle 1
gaya bebas number 1

freestyle 2
gaya bebas number 2- hancur! hahaha.




ok,bye.

1 comment:

  1. such a wonderful story... terharu pon ader ha3... thanks puan sara.. :) btw Kho-Pandan di pinjam sedikit dari perkataan thai.. kho bermaksud pulau.. then pandan tu lokasi umah kami... dlm malay bermaksud "pulau pandan". di pulau pandan ini la kami berkumpul bergelak ketawa dan sedih bersama-sama. :D

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...