nuffnangku

Monday, August 8, 2011

my perfect first date

Day 3 – Your idea of the perfect first date

Salam Ramadham semua.
macam mana dengan puasa korang hari ni?
ok tak?
macam saya,stress wokeh.
kononnya masa bulan puasa,dapatlah berdiet,tapi nan ado.
sahur dan berbuka menghentam 'nasi'.
mana nak kurusnya kan?
sigh.stressnya.

hahahaha.lupakan tentang hal itu.
nanti akan beridetlah saya.bila?
mungkin lepas raya?atau bulan oktober nanti?
hahaha.orang bertangguh memang tiada hasilnya.

ok,berbalik pada tajuk.
idea pada perfect first date saya.

saya simple.
tidak pernah berangan mahu date yang macam ni,macam tu.
saya suka spontan,apa terjadi,jadilah.
well,untuk cabaran 30 hari berblogging ni,saya mahu pejam mata berangan kejap.

*pejam mata*
mari bayangkan.

suasana : tepi tingkap/jendela yang menghadap sebuah taman menghijau.
tepi tingkap(luarnya)di tanam dengan bunga-bungaan segar yang menarik.
cuaca cerah,tapi masih berbekas hujan.
masih dapat rasa angin sejuk-sejuk nyaman selepas hujan.
dihidangkan dengan teh panas dan sarapan yang simple ala-ala kebaratan.
duduk berdua di tepi jendela,memerhati taman yang menghijau.
berbual tentang hal-hal yang simple dan menikmati keindahan pagi tersebut.

kemudian,berdua berjalan berpegangan tangan hingga ke tepi tasik.
duduk di jeti sambil turunkan kaki ke air tasik yang dingin.
baling-baling batu dalam air.
gelak-gelak.
berkelah di tepi tasik tu.
(ok,i know,banyak kali makan kan?HAHAHAHAA)

bila petang,naik sampan yang ada di jeti.
dayung perlahan-lahan menikmati air tasik yang tenang dan damai.
camwhore sana-sini penuh muka kami berdua je ( ?)
dan mengenali hati budi masing-masing.maybe.

ok,cukuplah tu.
berangan memang best.
tapi nak realisasikannya bukan mudah.
nak cari tasik ,satu hal.
bukan tasik semulajadi ye.tasik buatan yang tak besar mana.
tapi of coz lah tak sekecil kolam :p

tapi sometimes,sesuatu yang tak dirancang itu adalah yang lebih terbaik.
because its just happen....kan.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...