nuffnangku

Tuesday, July 12, 2011

stress nya.

sangat stress dengan seorang yang lebih berkedudukan.
seseorang yang dengan mudah meletakkan setiap orang macam boneka.
di tarik ke kiri.pergi.ditolak ke kanan.juga harus pergi.
kalau bersuara pun,masih jadi macam orang bisu.
kalau orang yang ikhlas bekerja,tak di pandang kalau tak pandai bodek.
kalau 24 jam asik bercinta,asik berchatting,boleh pula berkilau.
sampai mata dia pun terkena panahan,maka di pilihnya manusia seperti itu.
orang lain makan pun ambil masa sejam.tapi yang keluar berjam-jam,si berpangkat ni buta lagi.
dunia kan.

kuman di seberang lautan,nampak aje dia.
gajah depan mata dia,memang tak nampak langusng.
rasanya lens tu perlu di tukar bagi yang lebih mahal.
bagi pula partner yang tak boleh di harap langsung.alih-alih,boneka juga yang kena menjawab.
partner pula elok je bergayut,berinternet,siap booking sana-sini lagi.ape cer?
tu semua tak nampak pula kan?

ini monolog diri aku sendiri.orang yang tak berkenaan tak payah hendak terasa.lepas itu bodo2 update blog nak hentam-hentam aku.siapapun kau,ni bukan tentang kau.jadi jangan perasan macam kau hebat sangat sampai masuk dalam agenda hidup aku.aku cerita apa yang berlaku pada aku siang tadi.itu aje.

sekadar sebuah renungan dan macam muhasabah untuk diri aku sendiri.kalau.aku kata kalau.kalau aku di kedudukan atas,aku sepatutnya faham kedudukan orang di bawah.perlu faham bukan setakat kata
'i faham.'
tapi sebenarnya langsung tak faham.
lepas itu sekecil-kecil hal tentang orang bawahan pun,bukan kau tak tahu.
lepas itu kalau ada apa-apa,kau pura-pura datang kat kami,pura-pura ramah,kau tak perasan penerimaan orang lain?
senyum kambing barangkali.
sesekali tolonglah hidup dengan menerima pendapat orang.\kenapalah suka berlagak pandai.

ok.aku melalut lebih.
aku benci kerja baru aku.
aku tak suka.sekian.

3 comments:

  1. saya pun stress di tempat keje saya :((

    ReplyDelete
  2. sabar ye dear..biasala manusia nie rambut sama hitam tapi hati lain2...ade hikmah nie..be strong :)

    ReplyDelete
  3. sbr ye lara..itulah asam garam hidup..nt bile kite kt atas..kite jgn buat org bwh kite mcm tu ye..by the way..i'm ur new follower.folo me back ya sayang?

    www.ninaisofeanina.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...