nuffnangku

Sunday, July 31, 2011

khairul fahmi che mat putus tunang?

disclaimer : ini pendapat peribadi aku sahaja.


masa semua orang mengilai Khairul Fahmi Che Mat(KFC),aku tak ada apa-apa feeling pun.itu sebab aku bukan peminat sukan bola sepak.tapi,aku memang baca blog elia jejari runcing tu.dan follower dia dalam sekelip mata bertambah sampai mencanak-canak.mungkin sebab aku bukan peminat KFC maka aku memang kurang berminat baca blog elia.aku baca,tapi jarang-jarang.bukan every time dia update,aku baca.tak.aku baca kisah cinta diorang.kisah-kisah lain pun adakalanya aku baca juga.

elia memang nice person.peramah dan tak sombong.dan blog dia memang banyak pasal KFC,yang mana aku difahamkan elia update tentang KFC sebab permintaan fan KFC,aku faham itu.tapi dalam sesebuah relationship,terutama dalam dunia maya,blog ni,aku rasa banyak perkara kita tak perlu terlalu mendedahkan macam apa kesukaan partner kita,apa kebencian dia,tempat kenangan korang,semuanya diceritakan terlalu details sebab we have no idea siapa yang baca blog kita.kita tak dapat detect.dan pembaca juga ada dikalangan kawan,musuh dan stranger.niat masing-masing yang datang membaca pun kita tak pasti untuk apa.pembaca dan follower kebanyakkan yang singgah blog elia,memang dengan niat untuk mengetahui perkembangan KFC.tapi tentu dalam pada ramai-ramai itu,ada juga yang datang dengan niat berbeza.

aku bercakap berdasarkan pengalaman.bukan bercakap dengan ikut suka hati.aku pernah berada di situasi di mana,apa yang ditulis,ada 'yang membacanya'dan 'yang membaca' ini menggunakan apa yang di bacanya untuk merasakan dirinya lebih hebat dari aku,lebih bahagia dari aku.menggunakan apa yang dia baca untuk membuat andaian tentang aku.aku akui,itu sangat menyusahkan kehidupan aku sampai aku tutup terus blog tersebut dan buat blog baru ni.dan aku belajar dari situ,aku memang tak kuasa hendak melayan benda-benda macam ni,bermain dengan manusia berniat lain dan suka berdrama dari apa yang aku tulis.

dan sesetengah part of life,memang perlu disimpan sebagai privacy,kan.
kalau anda tak setuju dengan saya,tidak mengapa.
kita masing-masing ada interprestasi diri kita sendiri :)

dunia blog dan internet memang sebuah dunia tanpa sempadan.kadang-kadang apa yang kita tulis,orang gunakan untuk sebaliknya.sebab di sekitar kita sendiri pun kita tak pasti,niat hati orang.inikan pula di dunia luar sana.aku harap jika berita tentang khairul fahmi che mat putus tunang yang dibaca melalui harian metro ini benar,elia banyak-banyaklah bersabar.aku tahu elia tak membaca blog aku pun,tapi ini sekadar sedikit concern dari aku yang mengharapkan gadis muda seperti dia tabah melalui keadaan seperti ini.

putus tunang memang bukan perkara mudah untuk di atasi.
semoga elia tabah dan sabar.

memetik status Lyana Mk di FB :



‎- sedangkan mawi boleh berubah inikan khairul fahmi hoho..
 
nota kaki : saya dah minat KFC selepas dia menjadi hero harimau malaya semasa pertemuan dengan singa yang suka golek-golek di padang tempoh hari :p

1 comment:

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...