nuffnangku

Wednesday, June 29, 2011

review wedding : simple guestbook

Hi.Salam semua.
nak update tentang D.I.Y Guestbook saya yang comot.hahaaha.
nak baca?silakan.tapi mind you,guestbook ini memang sangattt comot.hahahaa.

mula-mula,memang semangat hendak ada guestbook.
kenapa saya nak?
: sebagai 1 memori-nanti boleh baca semula bila dah tua2 nanti,boleh share sekali dengan cucu cicit.hehe

tapi,bila majlis dah semakin dekat,macam-macam masalah datang,terus mood hendak diy guestbook ini hampir cancel.saya buat separuh jalan je.then terus fikir,taknak buatlah.rasa malu kalau orang tengok guestbook saya macam kanak-kanak tadika punye :).guestbook ni sampai dah nikah pun,tak siap-siap.hehe.lepas nikah,ada malam berinai pula.so bayangkan,bilalah akan siapkan?khamis,sehari sebelum nikah,memang saya sibuk gila,sebab gatal sangat hendak d.i.y hantaran guna bunga hidup.amik ko.memang dah cuak hantaran tak siap lagi,tapi kemudian cool kan diri.hendak risau sangat pun,hendak buat apakan.so bila dah risau pasal hantaran yang tak siap lagi,risau pasal henna tak pergi buat lagi dan macam-macam lagi la,so guestbook ni saya letak dalam list saya yang paling terakhir.kekekeke.

ini dia guestbook saya :
DSC_0765

DSC_0726-1

tahu tak ini bukan sebuah buku tetamu pun.actually ini cuma sebuah sketch book untuk buat lukisan tu.saya pilih drawing sketch book sebab kertasnya yang tebal,tak tembus tulisan if guna pen berdakwat basah.paling penting,luas.kalau orang hendak tulis ucapan macam tulis karangan pun,tak pe.dan paling penting,bajet saya tak banyak,jadi tak mungkinlah hendak tempah bagai untuk buku tetamu ni.

saya beli kertas crepe(kalau tak silaplah) di tesco.tujuannya untuk balut.pilih warna merah,sebab itu tema sanding saya.telah fikirkan macam-macam tentang bagaimana hendak buat deko di hadapannya.dan akhirnya,idea datang.apalah salahnya tampal kad kahwin sendiri di hadapan,kan?jimat,tidak membuang masa dan boleh buat kenangan 2 in 1.hehe.

DSC_0729-1
kad kahwin yang ditampal di hadapan.comot sikit sebab pic ini di ambil selepas majlis :)

DSC_0736-1
deko yang simple dan menggunakan pre-wedding picture.

DSC_0735-1
muka surat pertama.
tiada kata alu-aluan sebab pengantin pemalu.hahaha.
maka,hanya sesimple ini,nama pengantin dan tarikh.itu saja.

mari,kita tengok macamana hiasan buku tamu saya ni,saya menggunakan beberapa keping gambar pre-wedding yang ditampal ikut suka hati.
DSC_0750-1

DSC_0749-1

DSC_0748-1

DSC_0746-1

DSC_0744-1
cantikkan?

DSC_0743-1
antara yang cantik :)

DSC_0739-1

DSC_0738-1
sentimental value.

DSC_0761

DSC_0760
comel kan?

ni pula suasana dan moment-moment tertentu,dan ini lah guestbook table saya.simple giler la.

DSC_0757

DSC_0758
kusyuknya menulis :)

DSC_0746
guestbook table yang penuh dengan frame.

DSC_0759
lihat.menjadi tumpuan tau.hehe

DSC_0760
penjaga guestbook table saya :)

last but not least :
224657_220039898022352_126593147367028_953877_2426183_n
memorable picca.


berbalik kepada cerita asal,guestbook saya tak siapkan?tahu bila ianya siap?pagi sabtu (hari persandingan ) saya tu la.saya,zira,diela,faira dan nuril bangun tidur,sarapan dan lepak-lepak,dan ketika itulah diorang touch up buku ini.mostly memang zira lah yang banyak tolong.yang lain-lain juga.aku masa tu,memang dah busy,tak sempat tengok dah apa gambar yang dia tampal or deko macamana pun,aku tak peduli dah,sebab aku tahu mereka pasti akan buat yang terbaik.itupun,zira yang tawarkan diri untuk settlekan guestbook ni.kalau harapkan pengantin,memang tak lah kan.tak mampu dah hendak d.i.y lagi saat-saat akhir ni.

bila saya tengok,saya suka deko yang diorang buat.main tampal,dan cantik!ok,cantik bagi diri saya sendiri lah.dan guestbook table di jaga oleh adik saya dan her bf.senang.memang kena ada orang jaga,takut nanti ada si kecil mana conteng habis-habisan nanti,sodih den.

saya tak akan lupa susah payah teman-teman saya.dan melaksanakan keinginan saya hendak ada guestbook bagai ni.so b2b out there,please,jangan d.i.y saat akhir macam saya.hahahaha.unless u have friends yang memang bestfriendz.alhamdulilah.

5 comments:

  1. cntiklah guestbook anda.
    suka. :)

    ReplyDelete
  2. simple but soo sweeet....cantik la lara..yg gambar swirl kat page2 tu, cmana lara buat eh?print atas kertas tu ke?

    ReplyDelete
  3. cantekkkk hehe..simple jer...suke yg mcm tue hehehe

    ReplyDelete
  4. waaa menjadi tumpuan.hehe.i ttau la nt cmne jd dgn rupa table guestbook.tatau mana nk letak lg.sbb i buat kt umah bwh khemah etc.hmmm.buku nye ade tp nk deko2 tu i tatau lg.ngahaha belasah je la labuuu

    ReplyDelete
  5. rajin + kreatif!!

    kalo ai yg malas nie mmg tak dapat lor :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...