nuffnangku

Sunday, June 19, 2011

review wedding : baju bertandang by ...

salam semua.
maaf untuk yang email bertanya itu ini tetapi saya tak sempat balas.saya mempunyai access internet terhad,tapi InsyaAllah by this week semuanya akan pulih dan saya boleh blog lagi.yeyeh.saya tahu masih ada few things tentang wedding saya yang masih belum habis saya review.kahwin dah dekat 3 bulan tapi masih belum habis review,huh.bosan kan.hehe

ok,kali ini saya nak skip tentang review bersanding dan nikah yang masih belum habis-habis tu,saya nak review tentang majlis bertandang pula.kali ini review tentang baju bertandang saya.untuk majlis bertandang,saya prefer something yang lebih simple dan sopan dan lebih traditional dan diberi suntikan moden sedikit aje.

DSC_0418-1


saya memilih kurung moden AGAIN.sebab saya selesa sesuatu yang simple.dan tidak melecehkan saya bergerak.pada mulanya saya agak pening hendak hantar di tailor biasa atau designer,setelah difikir-fikirkan,akhirnya this designer menjadi pilihan hati saya.sebabnya:

1)PR bagus.
2)good review je tentang dia.

so,apalagi kan.
saya mahu baju yang :
1)simple
2)kurung moden
3)ketat di tangan
4)ada butang di pergelangan tangan
5)kain yang flowy

alhamdulilah.this baju menjadi seperti yang saya harapkan.sukanya bila tengok kain yang flowwy tu,hanya Tuhan yang tahu bagaimana rasanya.rasa hari-hari nak try (biasalah bridezilla kan)!dan kali ni this designer memang menyenangkan,sangat friendly dan memang tiada drama langsung.alhamdulilah.paling penting,apa yang saya mahu,itu yang dia serlahkan pada baju ini dengan begitu baik.

weddingbaju

DSC_0269-1
butang-butang di tangan.cute kan anak buah saya? :)

DSC_0244-1
kain yang flowwy

DSC_0935-1
bersanding lagi.


the designer : faizell azraf
Blog :http://faizellazraff.blogspot.com/

DSC_0699

saya hantar baju ni hampir-hampir genap 1 bulan sebelum majlis bertandang,syukurlah,Faizell memang menepati masa orangnya dan tidak berdalih.suka.fully recomended !!kalau ada yang bertanya pada saya,memang saya akan suggestkan Faizell tanpa ragu-ragu!

to Faizell,
thanx sebab buat baju yang cantik dan seperti yang i nak.
:)
u such a wondelful person..nice person..dan profesional..
good luck faizell.Amin.

---------------------------------------


UNTUK SEWAAN :pm di Page DREAMSISTERS

saya exBride to be, jadi saya faham :) 

11 comments:

  1. cntiknya !!!
    nikah nanti i pun design mcmtu juga.
    hik3. kebetulan, ada sikit persamaan.

    ReplyDelete
  2. cantik nyer warna baju... perincian baju tu sangat glam...!! suker..:)

    ReplyDelete
  3. fariza : hehe...yeke sama?tp of coz bju u lg cantik dear...hehe,xsabar nk tgok bju u

    aty : hehe,thanx dear...

    ReplyDelete
  4. i suka baju ni vee! can u pm me starting kos upah jahitan dia? (khalisa_lisa@yahoo.com) thanks vee :)

    ReplyDelete
  5. lisa,i dh email u...hehe.thnx..

    ReplyDelete
  6. dear..bole gtau kos wat baju tandang u ni..cantek sgt2!!super duper g0jes!

    ReplyDelete
  7. anonymous : email i dear...i xtau cmne nk contact u :)

    ReplyDelete
  8. Salam, boleh email saya starting price for faizell?hee ni email flyawaycandle@yahoo.com

    Selamat Hari Raya =)

    ReplyDelete
  9. hai dear... ctik baju bertandang u 2... kebetulan memg i nk wat mcm 2.. so i nk tnye pasal ken u beli kat mane n also the cost. pas2 i nk tau gak kos jhtan bju 2... email me at: nurulain523@gmail.com. tq dear 4 ur responden

    ReplyDelete
  10. Hi, bole I tau brape faizell charge for this dress?? starz_254@yahoo.com...
    Tq so much dear.... ;)

    ReplyDelete
  11. hi..saya berminat ng baju u..boleh pm price harge yang faizell bagi..pm me at syukriah-org@yahoo.com

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...