nuffnangku

Wednesday, May 25, 2011

review wedding : my wedding cake

bagi saya kek itu tidaklah begitu penting TAPI tidaklah pula boleh diremehkan kewujudannya.sekali seumur hidup dalam majlis perkahwinan sendiri,tiada salahnya jika saya memotong kek yang rupanya mengikut kesukaan saya.sekali seumur hidup.wink.

NIKAH : PULUT KUNING

untuk majlis pernikahan saya memilih untuk memotong pulut kuning,sebagai tanda hajat yang dikehendaki telah tercapai.hajat untuk menjadi seorang isteri telah dimakhbulkan oleh Allah setelah melalui pelbagai halangan.Alhamdulilah dan MasyaAllah sungguh luar biasa aturan dan perancangan yang Allah telah tentukan dalam diari hidup saya.

kek-pulutkuning

pada mulanya saya gigih survey serata melaka untuk mencari siapa yang boleh mengambil tempahan pulut kuning ini,tapi macam-macam cabaran.ada yang saya sudah mesej di phone,dan kemudiannya dia suruh saya isi form tempahan di internet pula.sudahnya sampai sekarang saya tak tahu apa cerita dengan tempahan yang saya dah isi tu.katanya akan get back to me within 48 hour.aku rasa sekarang sudah bukan 48 jam lagi.mau jadinya 4800 jam.huh.tak efisien.dan pelik pula apa kejadahnya letak number phone tu kalau akhirnya kena isi form juga.huh.

lupakan tentang itu.sudah basi.

pulut ini di masak oleh mak saya.soo yummy.dan simple decoration yang lovely itu dibuat oleh kawan-kawan saya.biar apapun rupanya,ia tetap yang teristimewa sebab mereka buat dengan keikhlasan.

SANDING : KEK

kek sanding saya sangat sedap.saya suka dan suka dan suka.kek sedap itu ditempah khas dengan Kak Hawa yang baik hati.ini website nya : http://pertmuffins.blogspot.com/ . untuk B2B Melaka yang masih mencari kek sedap,bolehlah tempah dengan Kak Hawa.

design pilihan saya tentulah yang simple tapi sweet :

IMG_5550a

DSC_0889

kek coklat.dan memang sooo yummmy..

3 comments:

  1. alahai comelnya pulut kuning tu ngan deko telur keliling.

    ReplyDelete
  2. salam..

    cantik al kek pulut kuning tu. very cute...like people said,less is more

    ReplyDelete
  3. yang pulut kuning is very nice..traditional sgt...LIKE bebesau...n love ur cake too hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...