nuffnangku

Thursday, March 31, 2011

review wedding : warna tema nikah saya.

warna kesukaan saya adalah : PUTIH.

kalau ikutkan hati,saya mahu putihkan semua benda dan every single details pada wedding, saya nak jadikan ia putih.tapikan,mana mungkin.mengamuk mak saya dan adik-adik nanti.setelah penat membayangkan warna apa yang sesuai,saya ambil jalan selamat.saya tetap mahu baju saya nanti berwarna putih.sekeliling berubah warna sekalipun,saya tetap akan pakai putih.itu muktamad.tanya pada morreno,dia pun kata mahu putih.atau setidak-tidaknya warna krim.so,confirm!tak perlu pening kepala lagi.

lagisatu,saya ni cepat rambang mata.kejap hendak warna itu,kejap tukar kaler lagi.begitulah sampai saat akhir pun sempat lagi imagine warna ivory matching ngn warna lain.atau shocking pink matching dengan warna entah apa-apa.cepat mengaku,anda pun macam tu kan?kejap hendak warna ini,kejap warna itu.kan?hik3.tapi saya pun malas pening kepala hendak tukar-tukar lagi.teruskan apa yang ada,kalau tidak kita sendiri juga yang pening.

inilah warna tema nikah saya.putih.ungu dan pink.
saya pilih pink,sebab kawan-kawan saya yang perempuan mestilah suka pink.tapi yang lelaki mesti bising kalau kena pakai pink,so ungu jadi penyelamat.tapi disebakan baju pengantin pun berwarna putih krim,so kami juga menerima warna peach dan kuning di sisi kami.hik3.

nikah1
di sisi saya.tengok,ungu dan pink serta putih.cantik tak? :)

nikah2
kan.sekeliling kami hampir keseluruhannya mengikut warna tema.

tips : jangan pilih warna yang sukar dimatchingkan.sebab kita tak boleh assume semua orang ada semua warna baju dalam wardrobe mereka.dan jangan pula memaksa mereka membeli baju yang baru unless mereka memang sanggup sebab tak semua mempunyai idea sama macam kita.sesetengahnya mungkin fikir-apa yang lorat naw nak berwarna tema2 ni,membazir duit aku je beli baju baru ikut warna tema dia' ini mungkin.saya kata mungkin ,ok.so pilih jalan mudah dan tidak membazir.pandai-pandailah matchingkan warna.apa-apa warna pun kalau pandai serasikannya pasti dapat memberikan hasil yang da boommb..ini pendapat saya je,bukan nak memandai sebab saya bukan perunding imej pung.lalalalaalala....

6 comments:

  1. cantik2~ putih mmg masuk, nmpak grand

    ReplyDelete
  2. thnxx...hehe,putih penyelamat...:)

    ReplyDelete
  3. hi. tema kaler sgt sweet. seswai dgn kamu. :)

    ReplyDelete
  4. cik intan payung :heheh...thnx dear...

    ReplyDelete
  5. nice....cantiknya.....colourful but not too much....

    ReplyDelete
  6. Shane Disyll Ndii'eApril 4, 2011 at 9:49 AM

    nice....cantiknya.....colourful but not too much....

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...