nuffnangku

Tuesday, March 15, 2011

persiapan kahwin

untuk membuat persiapan kahwin,bukan mudah.
macam saya ni.kadang-kadang sangat pening.
kebiasaannya B2B ni jadi planner wedding mereka sendiri kan?
macam saya,pun iye juga.
tapi biasalah,adakalanya,orang susah nak faham keinginan kita,idea kita.
tambah pula,kalau ada campur tangan orang luar.

macam saya,ujian dan dugaan memang banyak sepanjang membuat persiapan ini.tapi bukanlah ujian dan dugaan yang besar-besar.tapi tetap membuatkan saya kena berfikir.

biasalah kan,kalau kita hendak pilihan A,mak kita hendak B,adik pula kata C lagi ok.
kadang-kadang mereka yang tentukan semua.kadang-kadang ok,tapi kadang-kadang memang rasa hendak nangis.
lupakah mereka,ini wedding siapa.kenapa kebebasan memilih dan mengaturkan semuanya tidak diberikan saja pada kita,kan.

saya akui itu semua tidak mudah untuk dilalui.
kadnag-kadang ia membuatkan kita menjeruk rasa.
atau kalau kita berkeras,pihak lain pula menjeruk rasa.

lagisatu,kalau membuat majlis untuk tujuan yang baik,mesti ada saja manusia yang sentap dan tak pasal-pasal mengadu itu ini pada family.siap ada perbalahan lagi.orang dewasa mahu berbalah ngn i yang baru 26 tahun,logik tak?hahahaha.kalau macam itu 'selamat datang ke dunia orang muda macam aku'

hello....be a gentleman la kan.ok,setakat benda kecil macam itu,memang diri ini tak layan lah.diri ni cakap lain,diri itu pikir lain,sapa suruh kan.diri itu sepatutnya jadi antara tulang belakang diri ini,membuatkan diri ini kuat,tapi diri itu hanya salah satu otot-otot rosak yang menyukarkan pergerakan ku.

ok,ujian dan dugaan yang macam itu,memang ada.yang penting,ia bergantung pada cara kita kendalikan nya. entri ini tiada kena-mengena dengan yang hidup ataupun yang telah mati.so jangan salah faham dan menghentam diri ini sesuka hati.sila baca betul-betul bagi faham dulu ok.

3 comments:

  1. alar biarkn@buangkan jew org yg menyibok+menyemak tu.. bukn beri faedah pape pon.. don't wori be happy.. jgn pikir psl org lain.. think about u 1st ok.. yg nk kahwin tu u bukn org yg menyemak tu.. igt ALLAH+tawakal byk2.. saya doa smoga sgalanya brjln sprt yg drncg+lncr.. :-)

    ReplyDelete
  2. sarah..
    i sokong u 100%..kite la sebenarnya WPlanner kan. mcm2 kene fikir termasuk la perasaan org lain. smpai tdetik, eh ni sape punye wedding sebenarnya..kan?
    bila ke arah kebaikan (pkahwinan) byk sungguh ujian & dugaan..

    ReplyDelete
  3. gurl :thnxx...terharu sgt...btulkan bukan dorang y kawen,tp tula dorang plak y buat hal..thnx atas doa tu..... :)

    aini :btul..byk sgt...kadang2 xpsl2 idea kite dtentang..mcm wedding kite,byk y kite inginkn,xdpt dlaksanakan sbb byk y x dpersetujui...redha tp tensen gak...hmmm.....xpela kan,pk positif n asalkan kawen jek..untung org y dpt ikut apa y die nk dr mula smpai akhir..

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...