nuffnangku

Sunday, March 6, 2011

6.baju nikah.sewa atau jahit sendiri?

baju nikah.
adakah baju akad nikah itu penting?
penting atau tidak sehelai baju nikah itu bergantung pada anda untuk menentukannya.ok,mesti akan kata,apa punya statement lah ni kan.mestilah penting.nikah kan hari yang sangat penting.yes,saya pun sangat bersetuju.tetapi untuk pengantin yang membuat persiapan dalam masa yang singkat,sempatkah?sempat.

ada yang lebih suka sewa pada mak andam dengan alasan : jimat.sebab lepas kahwin dah tak tahu hendak pakai pergi mana.takkan hendak pakai di majlis perkahwinan orang lain pula,haruslah di halau free oleh si pengantin nanti.ngeeengeee.

tapi terpulang pada masing-masing.terpulang pada hajat atau niat anda.macam ada orang,dia tak kisah sangat pasal baju nikah,bagi dia 'asal kahwin dan selamat dinikahkan ,sudah la'.design macamana pun dia tidak kisah.untuk orang-orang seperti ini,rasanya lebih mudah dan ringkas hanya sewa pada mak andam.kan.tak payah pening-pening fikir design atau kena beli kain lagi kan.

tetapi ada juga orang yang mengangap-nikah adalah hari yang paling penting baginya.segala hal dari sekecil-kecil perkara tentang nikahnya hinggalah perkara-perkara besar,di ambil dengan begitu details.untuk orang yang seperti ini,tentunya mereka lagi senang tempah  dengan memilih design pilihan hati.sebab bagi mereka-nikah hanya sekali dan sekali itulah apalah salahnya berhabis lebih sikit.

sekadar berkongsi,ini antara design baju nikah yang menarik perhatian saya,dan mungkin juga untuk anda.









2 comments:

  1. chek nak jimat belanja.. maka.. chek upah tailor ja utk baju nikah dan 2 pasang baju resepsi.. (niat nak pakai semula lepaih kawenn..)

    p.s : tak dak bajet nak hired designer.. :)

    ReplyDelete
  2. cik senah:
    xpe,anta kt mana2 pun xpe,aslakn pandai cri tailor y btul,maka baju ttp akan cantik...

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...