nuffnangku

Thursday, February 17, 2011

ikan bakar sedap di Medan Ikan Bakar Pernu,Umbai

sempena dengan cik diela dan fyra datang melawat negeri bersejarah,maka nya mereka mahu saya meng'entertain' diorang.saya kurang tahu sangat sebab :
1)dah biasa di negeri itu
2)tempat yang biasa aje bagi saya,mungkin itulah tempat yang 'perlu' di lawati bagi mereka
3)kurang tahu jalan2 di sana,nanti sesat,teehee...

maka,saya bawa mereka pusing sekitar Dataran Pahlawan,Melaka.dan selepas itu mereka lapar,permintaan mereka,mahu makanan yang sedap-sedap sahaja.(-_-').mana mahu cari kan.pening kepala ku.tetiba teringat-Ikan Bakar.so apalagi,mereka pun setuju.maka bergeraklah kami ke sini.

Medan Ikan Bakar,Umbai

DSC_0251-1
inilah tempat yang menjadi pilihan kami akhirnya,selepas kedai idaman terlalu penuh.kenapa idaman?sebab berhadapan dengan laut.:(

DSC_0204-1
sesi pemilihan makanan laut sedang berlaku.hehehe.

DSC_0212-1
ini ikan yang dipilih.adoi,lazatnya.ikan ini fresh dan sangat segar.manis dan sangat sedap.

DSC_0224-1
udang yang di masak dengan butter.lazat giler,i tell you...

DSC_0225-1
sotong goreng tepung.juga sangat fresh.

DSC_0226-1
ketam black pepper,wallah....

DSC_0228-1
tengok tu mereka.makan da tak pandang kiri kanan dah.

DSC_0233-1
inilah kesudahannya-LICIN.

DSC_0230-1
thanx boss sebab belanja. :)

memang sedap.untuk sesiapa yang memang suka seafood(makanan laut)silalah datang ke sini.semuanya fresh dan sedap.yummy.

1 comment:

  1. nyum2... kecur air liur
    lame dh nk try mkn kat umbai tp x smpi2 lg :(

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...