nuffnangku

Monday, February 28, 2011

5.mak andam atau M.U.A?

mak andam atau MUA?
yang mana pilihan anda?
well,macam biasa,ia sebenarnya bergantung pada bajet masing-masing.ukur baju biarlah di badan sendiri.jangan ukur ia di badan jiran sebelah ye.

mak andam biasanya mereka ini menyediakan segala kelengkapan dari pelamin,baju,aksesori,mekap dan hairdo.mereka kebiasaanya telah berpengalaman bertahun-tahun dalam bidang andaman.mereka mengandam anda maka sebab itu dipanggil mak andam.

MUA atau mekap artis adalah mereka yang kepakaran mereka adalah spesifikasi dalam menyolek wajah dan hairdo sahaja.mereka-mereka ini jarang menyediakan pakej atau menyediakan pelamin,baju atau apa-apa selain memekapkan anda sahaja.

terpulang pada masing-masing.ada orang lebih suka mengambil mak andam sebab alasannya,senang!tak payah pening-pening kepala nak fikir dan nak survey yang lain-lain dengan orang yang berlainan.nak follow-up pun tak pening sebab just perlu remind mak andam ni sorang je untuk pelamin,baju,mekap,aksesoari,kasut,veil dan macam-macam lagi.

kalau amik MUA,ini bermakna pelamin haruslah di ambil dengan vendor lain,dan agak banyak kerja dan kos lah juga sebab semuanya dengan orang yang berlainan.macam contoh:pelamin dengan vendor A,MUA dengan orang B,baju dengan designer C,aksesori sewa dengan orang D,maka bila nak remind dan follow-up,kita kena ingatkan mereka-mereka semua ini.silap-silapkita sendiri yang tercicir atau terlepas pandang nak remind mereka.sigh.macamana tu?

maka sebab itu harus ada listing and to-do list.kan.senang sikit.

untuk B2B melaka yang sedang bz survey,ini ada beberapa mak andam dan MUA area melaka yang mungkin dapat membantu anda

1)mak andam

-wiwintouch
 2.sayang creation

2)MUA




salima

3 comments:

  1. mak andam atau MUA.. yang penting harus lar cantik...:)

    ReplyDelete
  2. aty fared : btul2..sokong..tu penting :)

    wo ai nee : thnx dear..ini pdapat npgalaman sy sdiri :)

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...