nuffnangku

Tuesday, August 31, 2010

SALAM MERDEKA

selamat hari merdeka

benarkah kita sudah merdeka?atau kita sebenarnya masih dijajah?dijajah minda dan fikiran?renung-renungkanlah.erti merdeka itu sebenarnya lebih dari sekadar menyanyikan lagu-lagu patriotik.lebih dari sekadar mengibarkan bendera.merdeka...................biarlah di jiwa dan pemikiran juga.


selamat menyambut hari merdeka

rahasia hati



ini janji cinta pertama.yang tak pernah dilupakan sampai kapan pun.tetaplah teruskan perjalanan walau kadang-kadang kita sekarang ini bukan berada di perhentian yang kita mahu.tapi dari terus lelah meneruskan,lebih baik berhenti sahaja di perhentian ini untuk menghela nafas lega.

orang hanya tafsir apa yang mereka baca.apa yang mereka nampak.apa yang mereka dengar.apa yang mereka agak dan jangka.tapi mereka tidak pernah memahami cerita sebenar di sebalik semua yang mereka lihat/dengar atau ramal itu.setiap orang ada rahasia hati mereka sendiri.orang yang kelihatannya sangat mendambakan buah hatinya,adakalanya mempunyai rahasia hatinya sendiri yang tiada siapapun yang tahu melainkan dia dan Tuhan.dan orang terdekat,itupun kalau diberitahu.

rahsia hati tetap milik kita sendiri.orang lain takkan tahu apa yang kita selindungkan.perasaan kita,kita sahaja yang tahu.lagu ini saya dengar masa saya berumur 20 tahun dan saya dapat lagu ini dari Diaa Fariza.secara tak sengaja dan terus copy paste.lagu ini menyimpan terlalu banyak rahasia hati yang  tak pernah dan tak mungkin akan diceritakan pada sesiapa.ia tentang realiti sebuah hati dan realiti hidup seorang perempuan pada usia dia 18 tahun.:)

ok,saya rasa saya sebenarnya cuma nak kongsi tentang lagu ini.mahu pembaca2 yang disayangi(diulangi,disayangi sahaja ok!)mendengar dan memahami erti disebalik liriknya tapi seperti sudah melencong jauh-jauh pula.owh tidak!!~

saya suka bila ia terjadi pada usia 18 tahun.kerana saya tahu kisah itu benar.peristiwa itu istimewa.

Sunday, August 29, 2010

salam ramadhan pembaca,
saya kurang sihat kebelakangan ini.Asik kena selsema je.dalam sebulan,mesti sekali atau dua kali saya akan diserang selsema.sigh**.penat taw bila asik kena bersin,mata berair ,sakit tekak,batuk2 dan sesak nafas.adoi.sape2 tahu cara-cara untuk menghindari selsema,sila bagitahu saya..

ramadhan semakin hampir di penghujungnya.
saya bersyukur kerana ramadhan kali ini hidup saya tenang walau kadang-kadang saya yang tak berapa remaja ni terpaksa menghadapi masalah budak-budak remaja tapi saya anggap ia macam lalat atau debu-debu kecil yang bila ditiup angin,akan hilang terbang ntah ke mana.memang takkan fikir-fikirkan sangat.masalah sebagai orang dewasa masih diperingkat awal.haha.

owh lupa.syawal kali ini akan memberikan saya kegembiraan yang bakal berganda-ganda.siti,are u ready?ahaks.

idea terhenti sebab tiba-tiba teringat ais-krim yang dibeli tadi yang masih belum terusik dalam peti ais tu.
* tak boleh makan,selsema- Sigh *hmm,ok bye.nak pergi jenguk je ais krim tu walaupun tak dpt makan.hahaha

Thursday, August 26, 2010

saya suka gambar ini.



. fariza

Sunday, August 22, 2010

Salam Ramadhan



Lyrics: Insha ALLAH

Artist : MaherZain
Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side


Insha Allah x3
Insha Allah you’ll find your way
Insha Allah x3


Every time you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's why too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side


Insha Allah x3
Insha Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insha Allah you’ll find your way


Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2


Insha Allah x3
Insha Allah we’ll find our way


- - - - -
saya terdengar lagu ini masa lepas tengok Melodi rasanya.sangat syahdu.then,saya kongsikan di sini.lagu ini seperti memberi kita semangat bila kita terkenangkan kasih-sayang Allah terhadap kita pada saat kita bersedih,hilang semangat atau bila sedang menghadapi masalah.dan bila tengah happy macam saya sekarang ni pun,bila dengar lagu ni,terus rasa sayu.rasa diri ini sekecil-kecil hamba di hadapan Tuhannya.


semoga lagu ini menjadi antara penerang jalan pada manusia-manusia yang tersesat.tak kesahlah tersesat di jalan yang terang atau tersesat dalam kabus malam.sama2lah kita menghayatinya.yang pasti,ia memberikan kita 1 kekuatan untuk sentiasa tahu,Allah sentiasa bersama kita.InsyaAllah.


walaupun terlewat beberapa hari,saya nak ucapkan Salam Ramadhan.

Happy Birthday Darling !!~

Hi.lama sungguh saya tak update blog sebab sangat bz.hari-hari berlalu asik di habiskan di office menguruskan itu ini.ada banyak cerita yang nak di kongsikan tapi bila fikirkan nak upload photo dengan pixel yang besar amatlah lambat mcm siput ,so terpaksa ditangguh-tangguhkan.hehe.saya memang suka bertangguh-tangguh sebab ... 'malas'
Ok.baiklah.kali ni nak cerita pasal birthday si kembar.si kembar kesayanganku.Airiena Diela Dato' Sharulazlan and Arviena Faira Dato' Sharulazlan.then,disebabkn tak sempat nak sambut birthday si Gadis Melayu Musim Pertama,Fariza Mustafah,saya buat sekali harung.kekeke.nak asing-asingkan,payahlah,sebab masing-masing bz.so buat sekali,adalah MUDAH.malas nak merepek panjang2 lagi,silalah tengok gambar..

piring kek untuk 6 gadis
si birthday girl.sila teka kaki diela,faira n fariza yang mana satu.ahakz.
sila teka tangan pula. :)

Ini adalah birthday girl-birthday nya.
Yang Pertama:
Airiena a.k.a Minah meletop

Yang Kedua:
Arviena Faira a.k.a Jenab Cun
Yang Ketiga:
Fariza a.k.a Joyah Glamor

Ini Pula adalah aksi-aksi mereka di depan lensa kamera:

comeynya...
nakal.mas,pandang pe tuh?
ayeen menyuruk di belakang faira.x aci!

Ini pula iklan memakan kek!~
nyumm..nyumm..
si cantik jadi tukang potong kek
supannya die...ini adalah Ayeen a.k.a Eton Comey
ok,camera..plz!~

diela:nakal ek. fariza:cun
oh lupa.sorang lagi Mas a.k.a Bedah howt.budak berdua nih mmg nakal.rindu dorang.payah sangat nak jupe.
 Kelana Jaya.Kami bertemu di sini.di sini bermula segala2nya.i love this place sangat2.pic ni ada kekurangannya sebab cik nuril xde.xpela.lenkali kalau ada rezeki,cik nuril pasti akan ada bersama.

Untuk Diela.Faira.Fariza :
. aku doakan kamu bertiga bahagia selalu .
. saya sayang bangat sama kamu bertiga . sama rata okey . hehe .
. semoga kamu bertiga sentiasa di murahkan rezeki dan pastu kite leh shopping2 lagi .hahaha .
. terima kasih atas semua kesabaran n kasih sayang yang diberi selama ini terhadap saya .
. terima kasih juga utk antara kamu bertiga yang selalu coverline i .erkk. hahaaha.
ini saya.tukang cerita.ahahaha.
ok.
[ Cerita Habis ]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...