nuffnangku

Friday, July 30, 2010

renugan buat sesiapa sahaja

jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani

Jangan terlalu perhitungan
Jangan hanya mau menang sendiri
Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
Belajarlah tiada hari tanpa kasih
Selalu berlapang dada dan mengalah
Hidup ceria, bebas leluasa



Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
Tak ada dendam yang tak bisa terhapus.
-----------------------------------------
nota:
aku pun percaya tiada yang kalah pun dengan mengalah.kalau orang buat salah kat kita,tak perlu layan,Tuhankan ada.nak balas-membalas pun ape dapat.nak face-to-face gaduh macam orang biol pun apa dapat.Kau dah dewasa.Dia pun dah dewasa.patutnya fikirlah apa yang terbaik untuk life sendiri kan.cuba buat sesuatu yang boleh dibanggakan.tak payahlah nak hidup komplikated2 sangat sampai menyusahkan orang lain.karma tetap ade,babe.Hukum tuhan tetap ada.

biarlah aku seperti ini.asalkan aku tahu aku hidup tak membuat orang lain hidup merana.syukur alhamdulillah.

Bersabar kawanku

baru dapat tahu yang nenek kawan tersayangku telah kembali ke rahmatullah...aku turut sedih bila dia sedih...aku harap dia kuatkan semangat dan redha dengan ketentuan hidup di dunia...

nota: sabar ye sayang ..

Wednesday, July 21, 2010

quick update

1.bulan ni mmg sangat bz..sbb keje byk sgt..
2.baru pulang dari vacation lagi,tp belum sempat update..
3.temui kegilaan baru...sesuatu yang bleh buat sy jadi giler..haha
4.semakin rindu pada bestfriend2..mungkin dalam masa terdekat akan atur pertemuan dengan mereka

5.menyampah dengan pengintip..blah dari sini,bleh..semak la ko kat blog aku ni...ko nak cari pe lagi kat blog aku ni?blahh...tak pyh amik taw pasal pe yg aku buat or pe yg aku tulis.sbb aku pun taknak taw ape2 psl ko...semak!~(ini mmg untuk ko!)

Monday, July 12, 2010

penat

penat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...