nuffnangku

Friday, July 30, 2010

renugan buat sesiapa sahaja

jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani

Jangan terlalu perhitungan
Jangan hanya mau menang sendiri
Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
Belajarlah tiada hari tanpa kasih
Selalu berlapang dada dan mengalah
Hidup ceria, bebas leluasa



Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
Tak ada dendam yang tak bisa terhapus.
-----------------------------------------
nota:
aku pun percaya tiada yang kalah pun dengan mengalah.kalau orang buat salah kat kita,tak perlu layan,Tuhankan ada.nak balas-membalas pun ape dapat.nak face-to-face gaduh macam orang biol pun apa dapat.Kau dah dewasa.Dia pun dah dewasa.patutnya fikirlah apa yang terbaik untuk life sendiri kan.cuba buat sesuatu yang boleh dibanggakan.tak payahlah nak hidup komplikated2 sangat sampai menyusahkan orang lain.karma tetap ade,babe.Hukum tuhan tetap ada.

biarlah aku seperti ini.asalkan aku tahu aku hidup tak membuat orang lain hidup merana.syukur alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...