nuffnangku

Sunday, March 21, 2010

Bandung-Hari Pertama

. Grande Factory Outlet .
sampai.terus di bawa ke Grande Factory Outlet.
1.grande4
muka macam seronok giler. T__T

1.grande3
parkir je gratis.mereka bertiga ini tidak gratis.ngee.*gratis tu percuma lah.parkir tu parking*

1.grande
cuba tengok ikan dalam kolam tu,kat kaki anis tu.

yang istimewanya Bandung ini,mereka semua macam sangat mencintai flora dan fauna.kalau ke mana-mana outlet,memang rata-ratanya ada kolam dan dipenuhi ikan-ikan yang memang besar .*besaarrr punyaaa*
maybe mereka percaya feng-shui.maybe memang itu budaya mereka.mencintai alam sekitar.tapikan,tak kiralah apapun kepercayaan or pegangan mereka,kalau kita berbakti pada alam dan haiwan,for sure lah ada kebaikannya untuk kita.

1.grande2
See!! i told u before rite!so big lah...geram. :)

. The Heritage .
selepas itu,kami ke The Heritage.tempat ini memang besar.semua pakaian dari dewasa hingga kanak-kanak ada di jual di sini.cantik-cantik.
2.the heritage5
di depan The Heritage.
2.the heritage4
2.the heritage3
  2.the heritage2

2.the heritage1

. Rumah Mode .
ini tempat kesukaan ramai orang.kalau tak silap saya,tempat ini tempat kegemaran Kris Dayanti.saya juga suka shopping sini.selain terdapat barang-barang branded yang memang berkualiti,environment nya juga sangat mesra alam.
di pintu masuk 'Rumah Mode'

posing b4 shopping!~

.
dapat cari mereka di celahan orang ramai?hehe

pemandangan di luar Rumah Mode.*pintu masuk*
Rumah Mode mempunyai keluasan kawasan yang besar.di dalam kawasan itu,terdapat cafe,parking dan tempat untuk membeli-belah.
 
di kawasan Rumah Mode.
kek yang sedap ini terdapat di cafe di Rumah Mode.
ini hidangan yang saya dan arviena pilih.
perasan tak sejak sampai dari airport tadi,saya tak update pun tentang kami makan di mana.sebenarnya,kami tak makan lagi.*patutlah lapar sangat* .sementara Cik La,Yus,Anis dan Ewa bz bershopping,kami yang berlima ini menjamu selera di cafe yang terdapat di situ.memang lapar bangat.shopping tetap shopping,tapi makan tetap perkara wajib *ngeee*
 
nasi ini berwarna kuning.pilihan asyraff.
nasi ini rasanya seperti nasi lemak.dihidangkan bersama tempe.memang sedaplah.sebenarnya ini makanan asyraf,sebab dia langsung tak makan sejak dari airport pagi tadi til sekarang.tapikan,saya juga menumpang makan sama.dan akhirnya,diela,arviena,arif pun turut rasa.nyummy.not bad.

      
melepak di cafe.sebenarnya lupalah nama cafe tu. :p
tengok tu.banyakkan paper bag mereka.seronok tengok.
ok,time untuk tingalkan Rumah Mode.bye bye Rumah Mode.sampai berjumpa lagi :)
tapi our journey belum berakhir.after this,kami akan ke tempat lain pula.huhu.tak sabar!~

Paris Van Java .

 
di sini seingat saya tiada kolam ikan tapi konsep itu tetap wujud.mereka menukarkan kolam ikan yang normal itu kepada membuat kolam ikan di toilet.dengar macam 'ish..ada ker patut'

tapi kan arkitek yang merekacipta konsep itu memang sangat excellent.sangat unik.ikan-ikan itu hidup bebas di kolam yang terletak di bawah sinki mencuci tangan.dan ikan-ikan itu tidak dicemari langsung dengan toilet or kotorannya.macamana nak cakap ek-toiletnya sangat bersih,sangat unik dan sangat selesa.macam toilet dalam taman plak rasanya.

       
nampak tak bawah sinki tu,ada ikan?ikan-ikan di situ memang gedebab la jugak.tengok lantai toilet tu,x basah or kotor kan?memang macam seronok tengok ikan-ikan itu hidup happily ever after di situ.eh.haha
di sini memang tempat yang agak exclusive.dan di sini lah tempat remaja-remaja dorg melepak.nak cari yang hensem,lawa dan stylo,disini tempatnya.:)
di sini tempat kami memborong perfume.quite murah berbanding Malaysia.dan di sini saya mendapatkan Gucci-Envvy Me.my favvy perfume dan sy juga beli Dunhill(perfume).dan mereka yang lain pun borong juga.hehe.
kami singgah makan di Kopi Lay.halal ok.
ok.itu sahaja untuk perjalanan hari pertama.the next entryis about our journey at the 2nd days.ok.wil update later...

3 comments:

  1. *likes your blog*

    did u manage to get any kain kat sane? is it worth buying?

    ReplyDelete
  2. *thanx.... :) *

    yes...sgt berbaloi...rs mcm diri ini spt jutawan..sebab dgn duit y tak seberapa besar...bleh beli mcm2..:)

    ReplyDelete
  3. owh lgsatu..i pun slalu blogwalking ke blog u..timba ilmu about the big days n all tht...ape y u suggest or not suggest dlm blog u,i ikut tau .hehe *likes*

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...