nuffnangku

Thursday, February 25, 2010

saya bukan manusia sempurna!

saya bukan orang yang sempurna.semata-mata kerana saya agak tak up-to-date in certain things it's doesn't mean that saya harus jadi sempurna!semata-mata kerana:-

1)saya tidak pernah masuk clubbing macam orang yang kamu kenal sebelum ini-itu tidak bermakna saya harus jadi sempurna.
2)saya tidak pernah menelan setitik arak pun macam orang yang kamu kenal sebelum ini-itu tidak bermakna saya mesti sentiasa sempurna.
3)saya tidak pernah merokok langsung macam orang yang kamu kenal sebelum ini-itu tak bermakna saya perlu jadi orang yang sempurna.
4)saya tidak liar macam orang yang kamu kenal sebelum ini -itu tidak bermakna saya mesti perfect!


well.saya ini manusia biasa.saya juga sometimes rasa macam mahu buat salah.biasalah kan mana ada manusia yang perfect.saya pun sama.tapi macam bengang and tension bila dia buat silap kita boleh je terima and macam tutup mata buat-buat tak nampak kesalahan dia.lalu,dia pun ambil kesempatan dan tutup mata sama,macam diri tu tak pernah buat salah.lepas tu bila saya silap sikit,mulalah merepek bagai padahal silap sendiri kenapa tak mahu highlight?saya bukan 'bias' pada orang2 yang saya senaraikan di atas.tapi bila orang macam dia ni yang memang ada sejarah macam itu,suka nak menilai saya,saya rasa sangat tak patut.saya jadi sakit hati,saya marah!

bila saya ni,kena jadi sempurna je di mata padahal diri sendiri sempurna ke tidak?kalau saya pun nak cari manusia sempurna,memang awal-awal lagi u sudah out of list!tapi saya faham mana ada manusia yang sempurna and kamu tu jangan nak kata sempurna.macam-macam yang tak kena.tapi saya tak pernah nak jadi hakim.tak pernah pandai-pandai nak menilai orang.baik ke buruk ke,kaki clubbing ke,curang ke,penipu ke,saya masih boleh consider lagi macam saya ni tak ada perasaan sebab saya menghakimi orang berdasarkan layanan mereka pada saya.kalau baik,alim pun tapi kalau dengan saya perangai macam apa,jangan nak haraplah saya akan puji orang itu 'baik'..kalau jahat dengan amat dasyat pun tapi kalau ngn saya tak pena buat jahat jadi,boleh buat macam buta mata dan buta hati.tapi jangan sampai memijak-mijak kepala saya.dan semuanya nak suruh saya jadi perfect!bila saya silap sikit,kutuk saya tinggi melangit macam la saya ni buruk sangat.seburuk-buruk saya,buruk lagi orang yang kamu dok puja2.itu hakikat.bukan nak bangga diri la,tapi saya tahu diri saya.keluarga saya tahu sy macammana,kawan-kawan saya tahu saya siapa.dan kamu pun tahu saya macam mana masa kamu mula-mula kenal saya.

ada ker saya mengedik tak tentu pasal?tak ada kan.

cuma kamu patut bersyukur atas apa yang kamu miliki.tak payah layankan sangat ego kamu tu.kalau saya ni memang buat silap,silalah tegur.tapi tegur dengan adab,dengan berhemah.bukan ikut suka nak guna ayat-ayat macam bagus.sampai nak kutuk-kutuk negeri tempat tinggal saya,apahal kan.

saya dah lama sabar.

p/s:aku memang menyampah ngn orang yg macam bagus.nak harapkan aku ni jd perfect je,padahal diri sdiri tu perfect ke?muhasabah la diri sendiri dulu.kamu tu byk buat silap ,kadang2 meluat plak rs bila blagak mcm tak pna wat slh!~

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah blog ini. Sila tinggalkan komen anda :) tapi yang positif je taw.Kalau nak tanya apa-apa secara details, boleh email saya yea - veelara85@gmail.com

♥♥ Lara ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...